Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Slaap weer tevreden in

18 november 2020 om 11:00 Column

Sliep de laatste weken erg onrustig. Er spookte van alles door het hoofd van uw stukkiesschrijver, tevens hulpsint in ruste. Komt Sinterklaas wel veilig aan in Amersfoort, heeft hij aan mij gedacht. Gaat dat ellendige coronavirus eindelijk langzaam uitdoven, gaan de cijfers dalen. Komt die weg door de groengordel er nou wel of niet. Wat gaat de gemeenteraad doen met dit dossier. Vallen er niet te veel horecabedrijven om.

Het is inmiddels half november, bomen worden steeds kaler, langzaam verdwijnt mijn herfstblues, erwtensoep van mevrouw De Keijzer zorgt voor een overactieve darmflora, waxinelichtjes zorgen in huize De Keijzer voor een ouderwets vredige kerstsfeer, de Evergreen Top 1000 komt er weer aan op NPO Radio 5, zie de toekomst weer wat optimistischer tegemoet.

De Sint is goed aangekomen, gaat in Amersfoort inkopen doen. De geheimpjespiet heeft verklapt dat ik in het grote boek van de Sint sta vermeld, mag binnenkort op audiëntie komen. Het lijkt er heel voorzichtig op dat het coronavirus over zijn hoogtepunt heen is, viruscijfers vlakken af. De Goedheiligman (371 jaar! op 5 december) blijft uiterst voorzichtig want hij is uitermate kwetsbaar op zo’n respectabele leeftijd.

Dan is er geweldig nieuws over de groengordel. De weg die er dwars doorheen zou gaan lopen is weggestemd door de bijna voltallige gemeenteraad, hebben dit onzalige plan van tafel geveegd. De Sint heeft een onbekend aantal ‘V’chocoladeletters besteld bij een chocolatier in de binnenstad. De ‘V’ van Verstandig of Volksvertegenwoordiger. Niet de ‘V’ van VVD want deze fractie steunde hun wethouder Hans Buijtelaar die nu vraagt of de blije bewoners willen participeren, meedenken hoe nu verder. Toch heeft Sint de neiging ook bij meneer Hans iets in zijn schoen te doen, denkt aan een mini chocolade lettertje het W’tje van Wijs of een S’je van Sportief. 

De raadsleden uit de oppositie die kwaad vertrokken tijdens de raadsvergadering krijgen een goedkoop bitter smakend super mini-lettertje, de ‘W’ van Weglopers. De Sint is daar zeer ontstemd over want je laat de Amersfoorters die op jou gestemd hebben wel behoorlijk in de steek. Deze raadsleden moeten vóór 5 december op het matje komen bij Pietje Politiek die ze onder uit de zak gaat geven. Als er bij de Sinterklaas-raadsvergaderingen in Spanje een piet het in zijn hoofd haalt om weg te lopen dan is het meteen wegwezen, daar is het gat van de (schatkamer) deur. Pietenpak inleveren, afschminken, aantekening in pietenstrafblad, de pietenbonus wordt alsnog teruggevorderd en als taakstraf elke dag in de stal van Amerigo, of was het Ozosnel, de paardendrollen opvegen.

Genoeg politiek voor vandaag. We gaan voorzichtig vooruit kijken. Mogen de theaters, bioscopen, buurthuizen en sportclubs weer een sprankje hoop verwachten van opperpiet Mark en zijn running mate zorgpiet Hugo. Dank Sinterklaasje, dank!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie