Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Wist u dat (2)

2 september 2020 om 13:00 Column

De goed bekeken video van de Sinterklaasintocht vorig jaar in de Insteekhaven zomaar de laatste historische intocht met traditionele Zwarte Pieten zou kunnen zijn.

Vorige week de stenen om mijn oren vlogen toen een verwarde jongeman vanaf het dak van een wooncomplex aan de Grote Koppel ons brugwachtershuisje bekogelde juist op het moment dat ik de Kwekersbrug wilde draaien.

Er nu twee grote gaten in de ramen zitten en binnen folders, flyers en welkomstbrieven onder de venijnige glassplinters zaten.

Uw brugwachter benauwde ogenblikken heeft doorgemaakt, er gelukkig ongeschonden vanaf is gekomen.

Ik hier niet zal herhalen wat voor ‘creatieve’ oplossingen de omstanders voor dit probleem in gedachten hadden.

Tot mijn grote vreugde de dames weer zijn gespot op het grasveld aan de IJsselstraat met de beentjes omhoog, ik weer even uitgebreid de tijd nam om de sportieve dames te ‘begluren’.

De fietstocht door ons prachtige Soesterkwartier van de goed vertegenwoordigde Amersfoortse gemeenteraad een groot succes was.

Je van wijkbewoonster Joke Sickmann met je fikken van het Soesterkwartier moet afblijven.

Vooral raadslid Sieta Koet (Amersfoort2014) de show stal met haar loeistrakke wielrenlegging.

De aanwezigheid van wethouders Hans Buijtelaar (VVD) en Astrid Janssen (GL) zeer op prijs werd gesteld en zij de fietstocht helemaal op eigen kracht hebben uitgereden.

De lofzang op het Soesterkwartier binnenkort op cd wordt uitgebracht, nu al de hitlijsten bestormd.

De Amersfoortse Brouwerijendag bij Rock City Brewing op de Mijnbouwweg honderden bierliefhebbers deed genieten van een dertigtal speciaalbieren.

Uw stukkiesschrijver, tevens kampend met een pruimenverslaving, met broer Marcel en buurman Peter heel relaxed op een heerlijke rode ribfluwelen bank van de Zwaaikom kringloop ons ‘Ruige Ruud’, ‘Makers Monk’,‘Koene Ridder’ en bitterballen goed lieten smaken.

Brouwerij Kwartierbier uit het Soesterkwartier aanwezig was met ‘Spaarne’ en ‘Noordewier’.

De plaskracht van De Keijzer behoorlijk is afgenomen als ik het vergelijk met de jongeman die gelijktijdig naast mij (wel op 1,5 meter) ‘ging als de brandweer’.

Na de gigantische storm die vorige week over Amersfoort raasde wij een trampoline, houten tuinhuisje, rollator en blond toupetje rijker zijn.

Joop de Keijzer.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie