Het KAdE Café aan het Eemplein zal het podium zijn voor deze drag-race.
Het KAdE Café aan het Eemplein zal het podium zijn voor deze drag-race. Amnesty Amersfoort

Spectaculaire avond vol glamour, glitter en talent

3 oktober 2023 om 10:15 Activiteiten

AMERSFOORT Amnesty Amersfoort houdt in samenwerking met Keiroze en Lapart, op vrijdag 13 oktober de allereerste ‘Amnesty Amersfoort’s Drag Race’. Een avond vol glitter, glamour en ongekende talenten. 

Het KAdE Café aan het Eemplein zal het podium zijn voor deze drag-race die begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en doorgaat tot middernacht. Iedereen met een passie voor drag, king of queen, is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze spetterende gratis competitie. Het publiek kan gratis genieten van een avond vol entertainment en sensatie. De deelnemende drags zullen vier opdrachten uitvoeren die stuk voor stuk garant staan voor spektakel; Wie kan er het beste dansen, performen en laat zijn drag het meest shinen? Wie kan er het beste voorlezen aan kinderen? Net als bij een schoonheidsverkiezing, krijgen de drags een lastige, ethische vraag vanuit Amnesty. ‘Hoe maak jij de wereld beter?’, of ‘Wat voor advies zou je geven aan de leiders van ons land?’ Tot slot is er een vrije talentenjacht.

VAKJURY

Een dragrace is niet compleet zonder een deskundige vakjury. Niemand minder dan Amy Astoria, Victoria Vyper en Maicel van Lapart en Gerrit Sepers zullen de deelnemers beoordelen op creativiteit, originaliteit en natuurlijk de ‘wow’-factor. De winnaar van Amnesty Amersfoort’s Drag Race krijgt de unieke kans om een workshop drag make-up te volgen.

 MENSENRECHTEN

Amnesty Amersfoort is de lokale afdeling van Amnesty International, een internationale mensenrechtenorganisatie, in Amersfoort en omstreken. Café Lapart is een kleurrijk café in het centrum van Amersfoort. Stichting Keiroze is een organisatie die zich inzet voor de acceptatie van leden van de regenboogfamilie. De samenwerking tussen Amnesty Amersfoort, Café Lapart en Stichting Keiroze is een mooie manier om mensenrechten en inclusie te promoten. Dit evenement dat zij samen organiseren is een kans om aandacht te vragen voor deze belangrijke onderwerpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie