Afbeelding
Ronald Kersten
FOTO’S

Veteranencafe Draeckje viert 12,5 jaar bestaan

29 september 2022 om 14:39 Activiteiten

AMERSFOORT Eetcafé ‘t Draeckje, gerund door Jan en Rini Gerritse, organiseert al sinds 2010 een bijeenkomst voor alle veteranen op de laatste woensdag van de maand. Afgelopen woensdag 28 september bestond het veteranencafé 12,5 jaar. Jan Gerritse, eigenaar van ‘t Draeckje: ,,Het jubileum is flink gevierd.”

Jan kijkt terug op een geslaagde avond. De kanonniers van Amersfoort kwamen langs en de United Sisters verzorgden de muziek. Eigenlijk wilden ze in 2020 het tienjarig jubileum vieren, maar dat lukte helaas niet door corona. ,,Daarom besloten we het 12,5 jaar bestaan te vieren.” 

HELEMAAL VOOR VETERANEN In 2010 werd het café feestelijk geopend door de burgemeester van Amersfoort. Jan: ,,We zijn toentertijd benaderd door een kennis bij het veteraneninstituut in Doorn of wij een bijeenkomst wilde organiseren voor veteranen. Er was vanuit de cafés heel weinig animo en dat verbaasde me. Dus wij dachten: doe maar hier! De laatste woensdag van de maand is helemaal voor de veteranen. De gewone gast is natuurlijk ook welkom dan.”

Jan merkt bij elke bijeenkomst dat de veteranen graag hun hart luchten. ,,Ze vertellen verhalen die ze hebben meegemaakt en zoeken steun bij elkaar. Tegelijkertijd is er ook plezier en slap geklets onder het genot van een biertje. De mensen voelen zich hier vooral thuis en dat wordt gewaardeerd.” Hij benadrukt dat iedereen welkom is en dat niets hoeft, maar alles mag. ,,Je mag hier koffie of bier drinken, het hoeft niet altijd te gaan over het verleden. Er is vooral veel saamhorigheid.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie