Kinderen genieten van schaatspret bij het WinterparadIJS.
Kinderen genieten van schaatspret bij het WinterparadIJS. Nico Brons

Dit jaar geen schaatsplezier bij WinterparadIJS en Emiclaer on Ice: ‘We moeten keuzes maken’

23 september 2022 om 14:17 Activiteiten

AMERSFOORT Door corona kon er al twee jaar niet geschaatst worden op het Eemplein en Emiclaer. Ook dit jaar gaan de ijsfestijnen niet door. Dat heeft te maken met een tekort aan financiën en andere prioriteiten.

André van Gelderen, mede-organisator van WinterparadIJS, vertelt dat de Gemeente Amersfoort geen subsidie geeft voor de ijsbaan. ,,De gemeente vindt het niet interessant genoeg”, vindt hij. ,,Zo simpel is het. Ik heb vijf jaar lang de ijsbaan op eigen kosten gedraaid en dat kostte me 21.000 euro dus dat doe ik niet meer zonder subsidie.” Van Gelderen vindt het schandelijk dat de gemeente niet meewerkt aan zijn verzoek.

Ook bij Emiclaer on Ice spelen de financiën een rol. René van Melzen laat weten dat de ijsbaan altijd wordt bekostigd door de winkeliersvereniging, ,,maar nu zijn de prioriteiten anders.” De situatie met corona zette Rene en de winkeliersvereniging aan het denken: ,,Als je zo een groot evenement neerzet waar veel financiële risico’s aankleven, dan ontstaat ook onzekerheid en wordt het tijd om de budgetten die er zijn op een andere manier in te zetten. Als de middelen onbeperkt waren, was de ijsbaan er geweest. Helaas moeten we keuzes maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie