Mopperende juffen: ze krijgen van koepel KPOA een studiedag ‘als een taakstraf’

16 sep, 15:44 Activiteiten
KPOA
De bij het KPOA aangesloten scholen.
De bij het KPOA aangesloten scholen.

AMERSFOORT Op dinsdag 27 september kunnen duizenden kinderen uit de regio Amersfoort niet naar school. Hun leerkrachten -dat zijn er honderden- moeten dan op studiedag. Maar die dag is niet gewijd aan verdieping van het onderwijs. 

De juffen en de meesters gaan bijvoorbeeld klussen in de tuin van een zorgcentrum, met senioren een dagje uit of pakketten inpakken bij de voedselbank. Die avond is er een groot feest in het AFAS-Theater in Leusden. Midden in de week. Dat wel.. 

VRIJWILLIGERSDAG Het klinkt misschien wat merkwaardig. Maar Brigitte Visser, directeur van het bestuursbureau van de stichting KPOA (Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort e.o.) ziet dat anders. Visser: ,,De KPOA organiseert geregeld studiedagen. Nu wij 25 jaar bestaan, lijkt het ons zinvol om een vrijwilligersdag te organiseren in de trant van NL Doet.’’ 

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.