Chimaera Trio
Chimaera Trio Concertpodium Soest

Nieuw concertseizoen van Concertpodium Soest van start met Combattimento

12 augustus 2022 om 18:56 Activiteiten

SOEST Het nieuwe concertseizoen van Concertpodium Soest start zondag 25 september met een concert van Combattimento. Het programma 2022-2023 van het Concertpodium Soest heet ‘Classic Cross-over’, omdat bij alle concerten klassieke muziek en andere stijlen elkaar raken.

Voorzitter Anton Belt vertelt: ,,De afgelopen jaren waren met name de concerten waar klassiek en andere muziekstijlen gecombineerd werden een groot succes. Denk aan Fuse en Orbi. We hebben daarom besloten meer die koers te kiezen en in te spelen op de vraag die er is. Veel ensembles reageerden enthousiast op die keuze’’. 

Naast deze nieuwe stijl zullen de concerten voortaan ook op een andere plek zijn. Belt: ,,Vanaf september verhuizen we de concerten naar De Willemien in Soest-Zuid. De grote kerkzaal heeft een uitstekende akoestiek. Groot voordeel daarbij is dat er direct naast het gebouw parkeerruimte is en deze prachtige locatie ook met het OV goed te bereiken is.’’

Behalve Combattimento treedt komend seizoen wederom Orbi op, met onder meer Sven Hammond, maar ook het Chimaera Trio en het Hydra Quartet staan op het podium. Daarnaast presenteren het Rembrandt Trio en Calefax hun nieuwe plaat die in 2023 uit moet komen. Net als in de voorgaande jaren presenteert zich ook weer jong talent van de Academie voor Muzikaal Talent (AMT). Belt: ,,We zijn er blij mee dat we ook dit jaar weer zo’n geweldig en gevarieerd spetterend programma kunnen presenteren. Het lijkt wel een jubileumjaar, maar dat is het nog niet.’’

Op zondag 25 september is het eerste concert in de serie van zes concerten. De concerten vinden plaats in De Willemien aan de Soesterbergsestraat 18 in Soest. Informatie over en kaartjes voor Combattimento en de andere concerten zijn te koop via www.concertpodiumsoest.nl.

Combattimento
Orbi
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie