Afbeelding
Provincie Utrecht

Open keukengesprek provincie: Hoe wilt u reizen in 2050?

18 oktober 2021 om 14:22 Activiteiten

UTRECHT Op dinsdag 2 november houdt de provincie Utrecht een online Open keukengesprek. Doel is om in gesprek te gaan met inwoners over mobiliteit. Hoe denken inwoners zich in de toekomst te verplaatsen? Wat vinden Utrechters belangrijk? Dat en meer wordt besproken tijdens dit event. Meld u nu aan! 

Van de redactie

Als provincie willen wij vaker in gesprek gaan met onze inwoners en stakeholders, laat de provincie in een persbericht weten. ,,Dat doen wij onder meer via ‘Open keukengesprekken’, gesprekken waarin we een kijkje in de keuken geven van het bestuur van onze provincie. En waarin we ontspannen met inwoners en stakeholders in gesprek gaan, alsof we samen aan de keukentafel zitten.’’

Op dinsdag 2 november is er een online Open keukengesprek over de mobiliteitstransitie, een onderwerp dat voor iedere inwoners van de provincie erg belangrijk is. Aan de hand van de vraag “In 2050 van A naar B: te voet, per fiets, auto of OV?” wil de provinciale overheid met inwoners en belanghebbenden praten over het nu en de (verre) toekomst van reizen in onze provincie. 

HET PROGRAMMA De bijeenkomst vindt online plaats op dinsdag 2 november van 13.30 uur tot 16.00 uur.  Eerst zal gastspreekster en sociaal geograaf Rinke Vreeke  de deelnemers meenemen naar het jaar 2050. Ze schetst trends die zullen bepalen hoe we ons in 2050 verplaatsen en daagt ons uit om ons eigen toekomstscenario te verbeelden. Aansluitend zal Derk Dohle, senior beleidsadviseur van de provincie Utrecht, vertellen over feiten en cijfers die van invloed zijn op dat toekomstbeeld. 

Daarna gaan de deelnemers in twee sessies van 40 minuten in kleinere groepen uiteen om door te praten over onze droombeelden en over de stappen die we moeten zetten om die te realiseren. De uitkomsten van die gesprekken nemen wij mee bij het maken van ons toekomstige beleid. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: https://www.provincie-utrecht.nl/openkeukengesprek

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie