Prinses Margarita met oorbellen als bladeren.
Prinses Margarita met oorbellen als bladeren. De Parme Design

Prinses Margarita verkoopt zelf ontworpen juwelen in Hoogland

Activiteiten

AMERSFOORT Een Koninklijke Hoogheid komt naar Hoogland. Prinses Margarita is komend weekend op het Coelhorst Art Event op Landgoed Coelhorst, teneinde haar werk te presenteren. Daartoe behoort een oranje vaas, ontworpen ter gelegenheid van ’75 jaar vrijheid’. Ze is echter gespecialiseerd in het ontwerpen van oorbellen, waarbij ze zich laat inspireren door wandelingen in de natuur. Eén van de collecties van haar bedrijf De Parme Design draagt als motto ‘Leaves’. 

Jeroen de Valk 

H.K.H. Margarita de Bourbon de Parme is persoonlijk aanwezig op het landgoed op zaterdag 11 en zondag 12 september. Op vrijdag 10 september kan ze er niet zijn, dit in verband met het overlijden van een zuster van haar vader: Cecilia van Bourbon-Parma.

Medeorganisator Mariel Beelaerts van Blokland - die zelf als beeldhouwer op het evenement exposeert - kent de prinses al ongeveer 25 jaar. Prinses Margarita (48) is een dochter uit het huwelijk van Prinses Irene en Carlos Hugo van Bourbon-Parma.

VERHALENVERTELLER De organisator wijst nadrukkelijk ook op de vele andere gasten van het Coelhort Art Event. Daartoe behoren makers van beelden, keramiek, foto’s, sieraden, cartoons, tapijten en voorwerpen van glas en metaal. Zo’n twintig kunstenaars zijn drie dagen aanwezig, onder wie fotograaf Nico Brons en schilder Ruth Jütte. De laatste is met het echtpaar Mariel en Henri Beelaerts van Blokland het organiserende team van de kunstmanifestatie.

Een wel heel bijzondere gast is volgens de organisatie Henk Ruitenbeek uit Hooglanderveen, een fotograaf die zich Tarzan noemt. Hij publiceerde een boek met deze naam, gewijd aan zijn fotografie van wilde dieren in verre landen. Hij kan levendig over vertellen over zijn werk.

Het Coelhorst Art Event vindt plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 september (11.00 - 17.00 uur) op het adres Coelhorsterlaan 4, Hoogland-West. Zie: www.facebook.com/coelhorstartevent.

advertentie
advertentie