Afbeelding
Greetje Mulder

Deze familievoorstellingen zijn te zien in Openluchttheater033

9 augustus 2021 om 10:00 Activiteiten

AMERSFOORT Op de zondagen staat deze zomer een serie mooie kindervoorstellingen geprogrammeerd in het Openluchttheater033 in Amersfoort. In augustus is ook sommige woensdagmiddagen een familievoorstelling geselecteerd.

Zondag 15 augustus speelt Het Kleine Theater een voorstelling over Hans en Grietje. Hans en Grietje zijn verdwaald in het bos. Hans heeft een boek bij zich met de titel: Hans en Grietje. Hij heeft het gevonden in vaders kast. Grietje mag het niet lezen van Hans, want het is zijn boek. Ze doet het stiekem toch. Als ze leest dat ze de volgende dag naar een heks gaan, verandert ze het verhaal. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Woensdag 18 augustus speelt Joes de voorstelling ‘Deze ridder zegt nee’ die is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek. Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles. Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal niet zo gevaarlijk te zijn en is hij zelfs een beetje eenzaam, net als Finn. Geschikt voor iedereen vanaf 3 die weleens nee zegt of nee zou willen zeggen. 

Zondag 22 augustus staat de voorstelling ‘Trapperdetrap, Liedjes zonder Grenzen’ op de planken. In Trapperdetrap gaan Izaline Calister en Peer de Graaf op reis door de hele (muziek)wereld. Met Stefan Blankestijn op gitaar brengen ze een uur lang echte kinderliedjes, met een vleugje jazz. Liedjes over de wind, over vakantie, vies eten. Liedjes om bij mee te zingen, om te lachen of bij te dansen. Toetsenman Thijs Borsten is een expert in ‘oudervriendelijk’ peuterrepertoire. Dit concert is dan ook een feestje voor iedereen. Liedjes zonder grenzen is een interactieve voorstelling ontwikkeld in samenwerking met Het Concertgebouw voor kinderen vanaf 4 jaar.

KAARTEN Het theater is ruim van opzet en de voorstellingen zijn kleinschalig. Zo kunnen de bezoekers zich gemakkelijk aan de coronarichtlijnen houden. Er is ruimte voor een beperkt aantal bezoekers. Kaarten zijn uitsluitend online verkrijgbaar. De entree is 8,00 euro. De toegang voor kinderen van 0 en 1 jaar is gratis. De voorstellingen gaan altijd door, ook als het weer wat minder is. Tip: neem een kussentje mee.

PROGRAMMA De voorstellingen op zondag zijn om 10:30 uur en op woensdagmiddag om 14:30 uur. Als er veel belangstelling is worden de voorstellingen op dezelfde dag nogmaals gespeeld. Het hele programma is te bekijken via de website van het Openluchttheater033 (www.openluchttheateramersfoort.nl)

Adres: Openluchttheater033 (naast Bosbad Amersfoort), Barchman Wuytierslaan 232, 3819 AC, Amersfoort.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie