Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Jan Kruijdenberg

Amersfoortse jongeren kunnen kennismaken met ‘urban variant’ van honkbal

14 juli 2021 om 18:30 Activiteiten

AMERSFOORT De Baseball5 CityTour komt zaterdag 17 juli langs in Amersfoort. Midden op het Eemplein kunnen jongeren die dag in samenwerking met Quick Amersfoort kennismaken met deze flitsende urban variant van honkbal en softbal. 

Deelnemers hebben geen knuppels of handschoenen nodig voor Baseball5. De speciale zachte, rubberen bal is genoeg voor deze sport. Volgens de initiatiefnemers van de CityTour is het de bedoeling dat de sport altijd en overal beoefend kan worden.

CLINIC Tijdens de clinic die georganiseerd zal worden, starten deelnemers met interactieve spel- en oefenvormen. ,,Spelers werken aan hun skills op het gebied van gooien en vangen, en daarna start het allerleukste deel: wedstrijdjes spelen”, aldus de initiatiefnemers. Op de dag is er ook een demoteam aanwezig. Hierin zitten spelers van de Nederlandse Baseball5 EK-selectie.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen zich van 13.00 tot 16.00 uur uitleven op het Eemplein. Meer informatie is te vinden op www.playbaseball5.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie