Nationale Balkon Beweegdag bij Puntenburg, Soesterkwartier
Nationale Balkon Beweegdag bij Puntenburg, Soesterkwartier Petra van Schaik

Nationale Balkon Beweegdag bij Puntenburg

4 juni 2021 om 15:07 Activiteiten

AMERSFOORT Het Nationaal Ouderenfonds organiseerde vrijdag 4 juni samen met haar partners de Nationale Balkon Beweegdag. De bewoners van het gebouw Puntenberg in de wijk Soesterkwartier in Amersfoort deden hieraan mee. Een aantal sportieve en enthousiaste buurtsportcoaches begeleidden om 13.30 uur het optreden, waarbij de bewoners op gezellige muziek de oefeningen deden.

De Alliantie en de Kwartiermakers van Bzzzonder willen van Puntenberg een bijzondere ontmoetingsplek maken waar het prettig wonen is. ,,We willen naast het opknappen van het gebouw, ook werken aan een gastvrije sfeer, meer activiteiten voor bewoners en meer contact met de wijk”, zegt Noortje van der Have, gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie. ,,Deze sportieve activiteit past daar prima tussen.”

BALKON BEWEGEN Het initiatief ‘Balkon Bewegen’ is ontstaan in corona-tijd waarbij vrijwilligers en professionals zoals docenten sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches Amersfoort, OldStars en bewegingscoaches langs woon- en zorgcentra gaan om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Het balkon is het symbool om ouderen in het zonnetje te zetten en op deze manier wordt de veiligheid gewaarborgd van de ouderen. Met als resultaat een gezellige en sportieve activiteit op ‘afstand’, waar men met elkaar en voor elkaar actief is.

DOEL Het Nationaal Ouderenfonds wil met de Nationale Balkon Beweegdag de verschillende initiatieven in het land bundelen en op een dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en een gezellige, positieve ochtend laten beleven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie