Afbeelding
Jeroen van der Veer
video

Koningspaar opent Koningsspelen in Amersfoort: ‘Het was fantastisch’

23 april 2021 om 10:40 Activiteiten

AMERSFOORT Na weken van voorbereiding was het vrijdagmiddag dan eindelijk zo ver: het koningspaar kwam in Amersfoort de landelijke Koningsspelen openen. Stipt om 09.00 uur stapten koning Willem-Alexander en koningin Máxima uit hun auto en kon het feest bij Kindercentrum de Vlinderslag beginnen.

door Jeroen van der Veer

Landelijk deden 6300 scholen mee aan de Koningsspelen en de Amersfoortse De Vlinderslag was uitgekozen voor de landelijke opening. Vanwege de coronacrisis werd het programma ietwat aangepast, maar geen enkel kind heeft daar vrijdagochtend iets van gemerkt. De organisatie had alles tot in de puntjes geregeld en er waren enkel en alleen lachende gezichten te zien. ,,Dit was fantastisch, ik vergeet dit nooit meer”, aldus één van de kinderen. 

Veel kinderen vonden het leuk dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen, maar voor hen was het kinderkoor van Kinderen voor Kinderen het hoogtepunt. Na een warming-up op het schoolplein konden zij onder toeziend oog van het koningspaar het Koningslied ‘Zij aan zij’ meezingen en uiteraard het dansje erbij laten zien.

Hierbij deden ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima voorzichtig mee, waarna ze een kijkje gingen nemen bij alle activiteiten. Helaas voor de kinderen deden zij niet mee met een activiteit en bleef het voor de kinderen bij een boks, een praatje en/of een goedkeurende blik.

* Later volgt op www.destadamersfoort.nl een (sfeer)verslag en meerdere foto’s.


Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie