De Jongste Componistendag
De Jongste Componistendag Theater Flint

Jongeren krijgen kans om te componeren tijdens de Jongste Componistendag

24 maart 2021 om 13:00 Activiteiten

AMERSFOORT Theater Flint in Amersfoort organiseert samen met Holland opera en Stichting In de Knop, de Jongste Componistendag.  Kinderen en jongeren,  tussen de vier en achttien jaar, kunnen zich inschrijven voor de online workshops componeren, die plaatsvinden op zaterdag 3 en zondag 11 april. De eigen gemaakte composities zijn volgens te horen in een online concert op zondag 18 april. Zo krijgen kinderen en jongeren de kans om zelf muziek te bedenken, te schrijven en te spelen. De Jongste Componistendag is onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek.

De jaarlijkse Jongste Componistendag staat traditiegetrouw volledig in het teken van componeren met- en door kinderen en jongeren in de leeftijd van vier tot en met achttien jaar. Vanwege de huidige maatregelen vindt deze editie dit jaar volledig online plaats. Tijdens de workshops wordt er een groepscompositie gemaakt en wordt er les gegeven in de muzieknotatiesoftware MuseScore.

Ensemble Trompo, altviolist Oene van Geel en Amersfoortse pianist Anne-Maartje Lemereis geven op zondag 18 april een feestelijk online concert vanuit de AFAS-zaal in Flint waarin de wereldpremières van de jongste componisten klinken. Het concert wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok, die elk nieuwe compositie van de jonge componisten zal introduceren. 

Opgeven voor de workshop kan via indeknop@gmail.com of via www.flint.nl. Hetonline concert op zondag 18 april is te zien via de website van Flint.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie