Afbeelding
Citymarketing

Lichtstralen naar de hemel: letterlijke stip op de horizon door culturele sector

22 maart 2021 om 13:51 Activiteiten

AMERSFOORT Vanaf zeven locaties verlichten op vrijdag 2 en zaterdag 3 april lichtstralen de hemel boven Amersfoort. Onder de naam Connecting Lights zetten de culturele instellingen zo letterlijk een stip op de horizon. Bij het ondergaan van de zon, om 20.15 uur tot 23.00 uur zullen de lichten over de stad schijnen. 

,,Ondanks dat de deuren van onze culturele instellingen langer gesloten blijven, willen wij de stad en zijn kunstenaars in het licht zetten”, schrijven Stadsprogrammering033, Citymarketing Amersfoort en de culturele instellingen.

,,Voor de kunstenaars. De acteurs en komedianten. De zangers en muzikanten. De schrijvers en poëten. Zij die het licht van het podium betreden of in het donker van de coulissen staan. Die met pen of verf de wereld kleuren. Zij die onrust stoken, hun fantasieën delen en de sleur van de dag doen vergeten... Voor hen zetten wij een stip op de horizon.”

Naast het lichtproject kunnen inwoners het hele paasweekend genieten van een online programma. Zo vindt er een speciale editie van theaterconcert De Passie plaats, is er een talkshow met schrijfster Tjitske Jansen en is de voorstelling De vrouw van Pilatus online te bezoeken. Zo hoopt de culturele sector hen thuis ook een beetje ‘verlichting’ te bieden. 

Voor meer informatie en het hele programma kijk op www.connectinglights.nl

Het laatste half uur van de lichtshow mogen Amersfoorters zelf de kleuren van de lichtstralen bepalen. Op de website kunnen ze een stem uitbrengen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie