Doe-Het-Zelf-Tours brengen je naar onverwachte plekken in de stad
Doe-Het-Zelf-Tours brengen je naar onverwachte plekken in de stad Amersfoortse Gidsen

Doe-Het-Zelf-Tours door Amersfoort

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Heel Amersfoort is nog steeds aan het wandelen. Maar de dagelijkse rondjes, die beginnen zo langzamerhand wel wat te vervelen. Daarom bedachten de Amersfoortse Gidsen een nieuw concept: Doe-Het-Zelf-Tours, waarmee je op eigen houtje nieuwe plekken in de stad ontdekt.

De Duisterweg in Vathorst, boerderij de Sneul in Nieuwland, de Grebbeliniedijk vlakbij de binnenstad – er zijn zoveel mooie en onbekende plekken in de stad waar de meeste Amersfoort nooit komen. Hoog tijd om die in de spotlight te zetten, vonden de gidsen.
“We zouden natuurlijk het liefst zelf met al onze stadsgenoten aan de wandel gaan,” aldus stadsgids Inge Vos, “maar dat kan voorlopig nog even niet. Dus nu hebben we onze leuke weetjes en verhalen in deze tours verpakt. Er is een puzzeltour rond de Eemhaven, een feit-of-fake-news-tour door Vathorst en we werken nu aan een rondje Nieuwland dat je wandelend of met de fiets kunt doen. Speciaal voor kinderen hebben we twee speurtochten gemaakt van een uur door de binnenstad, perfect voor een middagje in de voorjaarsvakantie. Zo strijden we samen tegen de verveling!”

De tours zijn te vinden op www.amersfoortsegidsen.nl/shop - na bestelling is de tour rechtstreeks te downloaden en kan het avontuur beginnen.  

advertentie
advertentie