Afbeelding
Janneke Hek

Gemeente presenteert plannen voor jeugd tijdens de lockdown en oud en nieuw

23 december 2020 om 15:00 Lokaal/Activiteiten

AMERSFOORT Een bingo, een (nieuws)quiz, optredens, wijkgerichte activiteiten en een online escaperoom. Daarmee wil de gemeente  jongeren de komende periode zoet houden. Door de strenge lockdown waren veel activiteiten niet mogelijk en moest men overschakelen naar plan B. 

door Jeroen van der Veer

De lijst van activiteiten in de wijken die gepland stonden, zijn grondig herzien na de ingang van de lockdown. Zo was er bijvoorbeeld het voetbaltoernooi in Sporthal Zielhorst, die nu buiten gehouden wordt en waar maar 50 man bij aanwezig mag zijn. Ook vervalt het wedstrijdelement omdat een toernooi dan als evenement wordt gezien.

ESCAPEROOM Om toch wat aan jongeren aan te bieden, heeft de gemeente Amersfoort in samenwerking met diverse partijen toch het één en ander georganiseerd. Voor de oudere jongeren biedt Amersfoort sinds vandaag een online Escaperoom aan.  Daarvoor zijn 120 tickets beschikbaar en met één ticket kunnen meerdere personen veilig op afstand het spel spelen. Op elk willekeurig moment. Meer informatie hierover is online te vinden op deze site: klik hier

DE NACHT VAN AMERSFOORT Op oudejaarsavond brengt de Nacht van Amersfoort vermaak voor jong en oud naar de woonkamers via een livestream. Op 31 december is er van 20.00 uur tot 21.00 uur een bingo, van 21.30 uur tot 23.00 uur een nieuwsquiz en willen de initiatiefnemers om 23.50 uur beginnen met aftellen en om 00.00 uur met z’n allen proosten.
Vervolgens maakt FLUOR het feestje tot 03.00 uur compleet. Verschillende muzikale programma’s brengen het nieuwjaarsgevoel rechtstreeks naar de woonkamer, met onder andere Super Zwoel, Hell’s Basement en Nachtwerk. Meer informatie over de Nacht van Amersfoort is hier te vinden: klik hier

BUURTACTIVITEITEN Verder komen er in diverse wijken de komende periode activiteiten voor jongeren. ,,Het is allemaal heel doelgroepgericht en zo wordt het ook gecommuniceerd. Dat wordt niet breed met de stad gedeeld”, aldus de gemeente. ,,Vanwege de coronamaatregelen zijn de activiteiten beperkt toegankelijk.”
Wel kon men vertellen dat er verschillende sport- en spelactiviteiten georganiseerd zijn door ABC Amersfoort, de Buursportcoaches en het jongerenwerk. Echter moet nog wel beoordeeld worden of deze activiteiten/plannen voldoen aan de laatste coronaregels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie