Afbeelding
Peter&Selie

Amersfoort komt in kerstsfeer: kijkdozen, lichtshows en versierde wijken

21 december 2020 om 15:30 Activiteiten

AMERSFOORT Wie ondanks alle beperkingen toch een frisse neus wil halen, wordt onder andere in de binnenstad van Amersfoort én in het Soesterkwartier flink vermaakt. Diverse ondernemers hebben hun pand omgetoverd tot bezieningswaardigheid en in de volkswijk kan de inwoner van Amersfoort echt zijn ogen uitkijken. 

door Jeroen van der Veer

Zo is de Kafé Van Zanten veranderd in kijkdoos en kunnen langslopende mensen ‘kunstkijken’. Zes verschillende partijen pakken het podium en hebben in het hoekpand iets bijzonders gemaakt. Iets verderop, op De Hof, pakt Maicel van den Heuvel uit. De eigenaar van Lapart geeft elk half uur tussen 17.00 uur en 22.00 uur een lichtshow weg. 

Ook Marktzicht haalt alles uit de kast om de mensen te vermaken. Zij hebben een ‘kijkdoos’ van hun vestiging gemaakt waar mensen een raadsel moeten oplossen. Bij Peter&Selie in Amersfoort ziet de langslopende burger een opvallende verschijning. Het restaurant is ondanks de lockdown gevuld, maar dan met poppen. 

Wie niet zo’n zin heeft om door de binnenstad te dwalen, kan een uitstapje maken naar het Soesterkwartier. In de volkswijk zijn diverse straten versierd met kerstattributen, waaronder ontelbare lampjes. 

Kortom; de Amersfoorter hoeft zich tijdens een rondje lopen niet te vervelen, al benadrukken alle initiatiefnemers wel dat de corona-maatregelen moeten worden nageleefd. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie