Afscheid van Muziekschool en gebouw Muurhuizen

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Zaterdag 15 maart wordt een bijzondere, maar ook een beetje weemoedig stemmende dag in de geschiedenis van de Muziekschool van Scholen in de Kunst. Deze dag nemen leerlingen en medewerkers afscheid van het bijzondere pand aan de Muurhuizen in Amersfoort. Tussen 16.30 en 20.00 uur vinden de allerlaatste optredens in de muziekzaal plaats.

In dit gebouw, waar duizenden kinderen, jongeren en volwassenen stappen hebben gezet in hun muzikale ontwikkeling, waar heel veel bijzondere (muzikale) vriendschappen voor het leven zijn ontstaan, waar honderden uitvoeringen hebben plaatsgevonden, vindt nu voor de laatste keer in dit monumentale pand de Kamermuziekdag plaats. 26 ensembles (circa 90 deelnemers) zullen deze dag onder leiding van bevlogen docenten van de Muziekschool werken aan kamermuziek en om 16.30 uur vinden de uitvoeringen van deze dag plaats.

Afscheidsconcert

Aansluitend (vanaf circa 18.30 uur) vindt nog een allerlaatst (informeel) optreden plaats van enkele (oud)leerlingen en docenten. Scholen in de Kunst-docent Daan van der Vliet waagt zich aan een Spaans gitaarrepertoire en docenten Theo Bodewits en Daphne Balvers spelen samen werk van o.a. Strawinsky en Piazzolla. Enkele zang- en pianoleerlingen leveren hun eigen, persoonlijke bijdragen. Tot slot zal Niki Romijn, (oud-leerling van de Muziekschool) zangeres en stemactrice, een selectie uit eigen werk laten horen. Niki verwoordde haar aanbod voor dit afscheidsconcert als volgt: “Ik wil graag spelen op dit afscheidsconcert van de Muziekschool omdat het daar voor mij allemaal is begonnen. Het magische van het gebouw, de liefde voor muziek en de klank van de verschillende instrumenten overal in het gebouw”.

Heel veel leerlingen, docenten, ouders en allen die bij de school betrokken zijn zullen dit herkennen en volmondig beamen.

Muurhuizengebouw

We nemen dan ook afscheid van het Muurhuizengebouw op de manier waarop de Muziekschool bekend staat: samen muziek maken in elke denkbare vorm. Deze dag dus met de Kamermuziekdag waarop het zal gonzen van muziek uit alle kamers, waar leerlingen en docenten zich inspannen om hun kamermuziek zo mooi mogelijk tot klinken te brengen en twee mooie afscheidsuitvoeringen tot slot. Iedereen is van harte welkom!

Datum: zaterdag 15 maart 2014

Plaats: Scholen in de Kunst/Muziekschool, Muurhuizen 1-3, Amersfoort

Tijd: 16.30 - 20.00 uur

Prijs: gratis toegang

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie