Judoclinic olympisch kampioen Mark Huizinga in Amersfoort

Activiteiten

Op zaterdag 24 mei komt olympisch kampioen Mark Huizinga naar Amersfoort. Exclusief voor Judoschool Midden, die dit jaar 5 jaar bestaat, komt hij een clinic geven waarin hij de technieken demonstreert waarmee hij in zijn loopbaan succesvol is geweest.

Mark Huizinga kent een indrukwekkende staat van dienst en is (o.a.); Olympisch Kampioen, 5x Europees kampioen, 2x Europees kampioen teams, 8x militair wereldkampioen en 14x Nederlands kampioen. Mark Huizinga bezit de 6e dan judo, is bondcoach geweest van de junioren en geeft clinics over de hele wereld. En nu dus ook in de stad met een grote judotraditie, Amersfoort.

Volgens leraar en oprichter Erwin Midden is Mark Huizinga voor velen van zijn generatie een voorbeeld geweest. “ De eerste keer dat hij een olympische medaille won en Europees kampioen werd, was ik 11 jaar oud. Met zo een groot kampioen als voorbeeld ging ik nog harder trainen, en ondanks dat ik zelf de top niet heb weten te bereiken gaf het mij wel motivatie om door te blijven gaan in deze prachtige sport, met als resultaat dat ik nu de kampioenen van de toekomst mag opleiden. We hopen dan ook dat een les van deze kampioen de jonge judoka’s nog meer motivatie geeft om hard te blijven trainen”.

Meer informatie volgt binnenkort op onder meer de website van de judoschool (www.judoschoolmidden.nl). Door de financiële steun van onder meer de gemeente Amersfoort is iedereen uit de omgeving uitgenodigd dit evenement te komen bezoeken!

advertentie