Re-Cyclists bezoeken Winkelcentrum Emiclaer
Re-Cyclists bezoeken Winkelcentrum Emiclaer Stef Arntz

KEISchoon033 organiseert WorldCleanupDay033 Samen leveren we een bijdrage aan een KEISchoon Amersfoort

Activiteiten Deel je nieuws

In Amersfoort gaan zaterdag 19 september honderden vrijwilligers aan de slag om Amersfoort Zwerfafvalvrij te maken. In ruim 180 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, parken, bossen en langs de kust om samen zwerfafval op te ruimen. Sylvia Krebber projectcoordinator KEISchoon033: “Ook in Amersfoort doen we dit jaar weer mee. Vanwege COVID19 wordt het minder groots dan andere jaren, omdat we ons aan de maatregelen moeten houden. Maar het is té belangrijk om niets te doen! Via de website https://worldcleanupday033.nl/ roepen we bewoners, winkeliers, scholen, bedrijven en sportverenigingen op om mee te doen. Als iedereen een paar m2 doet, wordt onze leef- en woonomgeving een stuk schoner. En wie wil dat nou niet?”

Gewapend met afvalknijper en vuilniszak gaan we de strijd aan met rondslingerend plastic, lege blikjes en andere rommel. Winkelcentra, parken, de grachten in de binnenstad, de Eem en de Laak en woonwijken worden vanuit verschillende locaties aangepakt.

Plastic vissen, Plastic Suppen, Afvalsafari en heel veel meer.

“Fantastisch om te zien hoeveel mensen en organisaties zich inzetten voor een schonere stad” zegt Sylvia Krebber". Tal van organisaties, bedrijven, sportverenigingen en inwoners hebben zich al aangemeld. Zo gaan de leden van de Turkse Mevalana en Rahman Moskee  aan de schoonmaak in de wijken Kruiskamp en Schuilenburg, nemen roeivereniging Hemus, en kanovereniging Keistad de Eemhaven en Eem voor hun rekening, kun je in Vathorst met Sups en fluisterbootjes rommel uit de Laak vissen of in de winkelcentra Vathorst, Kraailandhof, De Nieuwe Hof, Emiclaer en Eemplein terecht bij de stands voor het lenen van de benodigde materialen. In de winkelcentra zijn diverse acts te bewonderen die op ludieke wijze de bezoekers enthousiasmeren om deel te nemen.

Startlocaties in de hele stad

Sluit op zaterdag 19 september aan bij een van de vele activiteiten. Er zijn verschillende startlocaties. Op worldcleanupday033.nl zie je een overzicht van alle locaties en wat er die dag in de stad allemaal te doen is. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden, bij andere kun je gewoon aansluiten. Check het voor de zekerheid even op de site.

Wil je zelf, samen met vrienden, collega’s of teamleden een eigen CleanUp opzetten of een gebied adopteren? Neem contact op via worldcleanupday033.nl

KEISchoon033 is een initiatief van Projecthuizen.nl in opdracht van Gemeente Amersfoort.

advertentie