De meespeelvoorstelling 'Moppereend' voor jong en oud.
De meespeelvoorstelling 'Moppereend' voor jong en oud. Rechtenvrij

Wat is er te doen in en om Amersfoort dit weekend?

22 januari 2020 om 12:22 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

23 januari 2020

Hoogland

Digitaal Hulpplein
10:00 Engweg 7

Voor vragen op digitaal gebied in Dorpshuis de Neng. De eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen is nodig, evenals bijbehorende gebruikersnamen en wachtwoorden.

24 januari 2020

Amersfoort

Wandelend Ontspannen
10:00-11:30 Schothorsterlaan 21

Elke vrijdag ontspannen en opladen tijdens een mind-walk. Iedereen kan meedoen, de start is bij het Groene huis Schothorsterlaan 21. Info en opgave (6 euro): www.mind-walkamersfoort.nl.

26 januari 2020

Amersfoort

Voorleesfestival Moppereend (hoofdfoto)
13:00-17:00 Eemplein 71

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er ook weer een Voorleesfestival in het Eemhuis bedoeld voor peuters en kleuters (2-7 jaar) en hun (groot)ouders. Met het festival-polsbandje kunnen ze verschillende voorstellingen over 'Moppereend', het prentenboek van het jaar, bezoeken en meedoen aan allerlei workshops.

Bruin Tapijt snijdt koek
15:00 Zuidsingel 45 A

Theatersportvereniging Bruin Tapijt uit Amersfoort speelt in De Instee tegen Andere Koek uit Deventer. Inloop vanaf 14.30. Start om 15.00.

Soulboat 30-plus dansfeest
15:00-20:00 Kleine Koppel 17

Dansen, eten en drinken voor 30-plussers: iedere laatste zondag van de maand draait de Soulboat-DJ de lekkerste dansmuziek vanaf de jaren zeventig zoals James Brown en Earth, Wind and Fire tot de huidige top 40 à la Bruno Mars en Justin Timberlake. Het uitgebreide buffet zit inbegrepen in de entreeprijs. Online-kaartverkoop (10 euro) via www.soulboat.nl.

Zangworkshop - stembevrijding
18:30 Zielhorsterweg 73

Een zangworkshop geïnspireerd door de indrukwekkende film 'As it is in heaven'. Het doel is om deelnemers te leren uiten, om letterlijk en figuurlijk de stem te laten horen. De workshop bestaat uit 4 zondagavonden in Centrum Life Force Fitness. Meer informatie: www.joshaase.nl.

27 januari 2020

Amersfoort

Mediteren met mannen
19:45 Barchman Wuytierslaan 51

Vanaf 27 januari is er iedere maandag een meditatieavond voor mannen in het Vlinderhuys. Iedere man tussen 19 en 99 is welkom. Op www.maakjewaar.nu meer informatie.

Lezing: Het Antikythera Mechaniek (foto)
20:00 Schuilenburgerweg 2

Het Antikythera Mechaniek: lezing door Rob van Gent, researcher op de Universiteit Utrecht in de De Brugkerk. In het voorjaar van 1900 vonden Griekse sponsduikers nabij de kust van het eilandje Antikythera een Romeins scheepswrak dat uit ca. 80 v.Chr. dateert. Tussen de diverse naar boven gebrachte vier voorwerpen bevonden zich ook fragmenten van een koperen mechanisch instrument waarvan de functie voor lange tijd onduidelijk was. Pas in de laatste decennia is duidelijk geworden dat het een ingenieus mechanisch planetarium betreft waarmee de schijnbare posities van de zon, de maan en vermoedelijk ook de planeten voorspeld kunnen worden.

30 januari 2020

Hoogland

Digitaal Hulpplein
10:00 Engweg 7

Voor vragen op digitaal gebied in Dorpshuis de Neng. De eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen is nodig, evenals bijbehorende gebruikersnamen en wachtwoorden.

Amersfoort

Rots en Watertraining voor vrouwen
9:30 Paulus Borstraat 37

Weerbaarheidstrainingen op donderdag 30 januari, 20 februari, 12 maart, 2 en 23 april, 14 mei. De lessen zijn los van elkaar of als serie te volgen. Opgave: rotsenwater@hotmail.com of tel. 06-40738847.

Alzheimer Café
19:00 Weberstraat 2

Alzheimer Café met als thema: 'Dementie en rechtsbescherming'. ,,Hoe wilt u dat uw zaken geregeld worden als u of uw familielid dit niet meer zelf kan? Wie moet en mag uw belangen behartigen?" Op deze avond geeft Notaris Emmy Greeve hierover informatie en tips. Locatie is het Het Klokhuis, het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis.

iXpire: Jan van Halst (foto)
20:00 Terschellingkade 22

iXpire is een evenement in Amersfoort Noord om Amersfoorters te ontmoeten en je te laten inspireren. Locatie is Kruispunt. Deze avond komt een bijzondere gastspreker langs: Jan van Halst. Hij heeft een professionele voetbalcarrière achter de rug bij clubs als FC Utrecht, FC Wageningen, FC Twente, Ajax, Fortuna-Sittard en Vitesse en hielp Ajax in 2002 naar het landskampioenschap en de KNVB beker. Daarna is Van Halst manager bij FC Twente geweest en is hij regelmatig analyticus bij nationale en internationale wedstrijden. Naast de bekende iXpire Kahoot en het TedX filmpje, zal Van Halst ervaringen en anekdotes uit zijn sportloopbaan delen. Hoe om te gaan met pieken en dalen, welk proces veroorzaakt stress, wat is persoonlijk leiderschap, hoe onderschatten wij communicatie en hoe herken je nou talent? Aanmelden en meer informatie: www.ixpire.nl.

31 januari 2020

Amersfoort

CBR Rijbewijskeuring voor Senioren
9:00 Spinetpad 2

CBR-Rijbewijskeuring.nl voor senioren van 75-plus komt vanaf 31 januari ook in Amersfoort rijbewijs keuringen uitvoeren. Op de website cbr-rijbewijskeuring.nl kan iedereen een afspraak maken om zo snel mogelijk gekeurd te worden voor het rijbewijs. De keuringen worden één keer per twee weken uitgevoerd bij Wijkcentrum Middelpunt. Voor meer informatie: tel. 085-2500414.

Kloosterwandeling
15:00 Stationsplein 41

Een bijzonder stukje Amersfoortse historie is die van het kloosterleven. Er is heel veel bewaard gebleven zodat wandelaars zich een beeld kunnen vormen van hoe dit leven er uit heeft gezien. Wat dreef mensen om een klooster te beginnen? Waar leefden ze van en wat wilden ze bereiken? Een 5 kilometer lange wandeling langs veelal voormalige kloosters die in onze tijd nog steeds groene oases van rust en stilte zijn. De tocht wordt onderbroken voor een vegetarisch driegangendiner. Opgeven (24 euro) voor vrijdag 31 januari 9.00 uur via ahontspannu@gmail.com. Meer informatie: www.ahontspan.nu.

Lezing: Van Sputnik tot Sterrenschip
19:30 Schothorsterlaan 21

De ruimtevaart heeft de mensheid veel welvaart gebracht de afgelopen 60 jaar. Er is een nieuwe golf van ruimtevaart technologie die grote beloftes heeft zoals complete zwermen van cube-sats; de Chinese ruimtevaart zit in de lift, we denken na over mensen op Mars en zelfs aan interstellaire reizen. Erik Laan neemt toehoorders als in een spannend verhaal mee op een reis door het verleden, heden en (verre) toekomst van de ruimtevaart. Laan is al meer dan 20 jaar werkzaam als consultant in de ruimtevaartindustrie, is ex-bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Ruimtevaart en eigenaar van ruimte-adviesbureau Eye on Orbit. Hij is een veelgevraagd expert in de media over de ruimtevaart. Kosten: 7,50 euro. Meer informatie: https://sterrenwacht-mn.nl/.

1 februari 2020

Amersfoort

Ontdek je stem bij Amersfoorts Mannenkoor (foto)
10:00-11:30 Vogelplein 1

Op de zaterdagen 1 en 8 februari kunnen geïnteresseerden zelf ervaren hoe leuk het is om te zingen bij het Amersfoorts Mannenkoor in De Bron. Onder leiding van dirigent Paul Michèl Tijssen kunnen zij op een ontspannen wijze kennismaken met de basiselementen van het zingen en studeren daarna een liedje in zoals ze dat op repetities doen. Aanmelden via www.amersfoortsmannenkoor.nl. Lid worden zonder ervaring kan ook; zij zorgen voor begeleiding en verdere scholing.

Stekjes ruilmarkt
10:00 Textielweg 10

Plantje plantje en Seeds and Cuttings (plantenasiel in Leusden) houden een stekjesruilmarkt bij Vintage Friends op de Textielweg 10. Gewortelde stekjes zijn welkom om mee te nemen, voorzien van naam en kunnen daarna geruild worden. Plantenboeken en zaden mogen ook. Niks te ruilen en toch een eigen 'urban jungle' beginnen kan ook, want er is genoeg te koop aan stekjes, planten en (vintage) bloempotten.

Keitjes
De beschikbare ruimte op onze activiteitenpagina is helaas beperkt, waardoor wekelijks een aantal (semi-commerciële) activiteiten buiten de boot vallen. Voor een gegarandeerd plekje in de papieren editie en dus zekerheid op maximale publiciteit, kan voor een bescheiden advertentietarief een Keitje worden afgenomen
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie