Rollerdisco kidsedition in Flint.
Rollerdisco kidsedition in Flint. Peter Putters

Alle Amersfoortse kerstactiviteiten op een rij

18 december 2019 om 12:26 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

19 december 2019

Améézing Keikwartier
16:00-22:00, Arnhemsestraatweg
Het gebied tussen de Amersfoortse Kei en de Varkensmarkt wordt het Améézingste winkelgebied. Met muziek van de LeGrandFive en de Améézing X-Mas band. Tevens is er een kerst- en wintermarkt met twintig kramen in de Arnhemsestraatweg.

Alzheimer Café
19:00-21:00 Weberstraat 2
Het laatste Alzheimer Café van 2019 in Het Klokhuis: een open avond. Er is ruimte om ervaringen te delen met anderen. De toegang is gratis. Nadere informatie: ingrid.sparreboom@casema.nl of via tel. 06-18749232.

Sjamanisme in Amersfoort; voorouders
19:15 Heiligenbergerweg
Ze gaan onder meer de familieboom reinigingen om familiare overdracht te doorbreken en om wijsheid en blessings te ontvangen. Meer informatie via: www.ademvuur.nl/sjamanisme-workshop.

Klein kerstfeest bij kaarslicht
20:00 Pothstraat 16
Counter-tenor Sytse Buwalda viert zijn 'Klein Kerstfeest bij Kaarslicht' in de Rochus Kapel, Hofje de Poth. Entree 20 euro, kaarten: www.sytsebuwalda.nl of aan de kapel.

Laat 's wat zien, fotografencafé
20:00 Zonnehof 8
Het thema van de avond in het Rietveldpaviljoen is: Laat 's wat zien! Tijdens de avond kijken bezoekers naar de fotografie expositie Fotofinish. Bo Borkus en Renée Straver vertellen hoe ze te werk gaan. Entree: gratis, vrijwillige bijdrage wordt erg gewaardeerd.

20 december 2019

Kerstmarkt Koperhorst
10:00 Paladijnenweg 275
De kerstsfeer proeven in de Koperhorst. Met zo'n 24 kerstbomen, kerststallen en een kerstdorp staan klaar om bewonderd te worden. Diverse kramen met leuke kerstspullen en cadeau artikelen voor een leuke prijs. Toegang is gratis.

Wandeling stad van contrasten
15:00 Stationsplein 41
Amersfoort is een stad vol contrasten. Deze laatste wandeling van het jaar wordt onderbroken voor een vegetarisch driegangen diner. Opgeven voor vrijdag 20 december via ahontspannu@gmail.com. Kosten: 23,50 euro, meer informatie: www.ahontspan.nu.

Midwinterviering
18:00-22:00 Bloemendalsestraat 24
Een avond waarop mensen Midwinter, de langste nacht vieren. Dit is het donkerste moment van het jaar, waarin de zon even stilstaat. Ze eten een twee-gangen maaltijd van licht en donker en sluiten de avond bij StilleWateren af met een drankje. Bijdrage: 25 euro, aanmelden: info@bron-q.nl of www.bron-q.nl.

Animato speelt 'Christmas at the movies' (foto)
20:00 Van Tuyllstraat 27
Muziekvereniging Animato brengt ook dit jaar de kerstsfeer met hun jaarlijkse kerstconcert. Dit jaar is er gekozen voor het thema 'Christmas at the movies'.

21 december 2019

Sfeervol kerstshoppen
11:00-16:00 Zonnewijzer 21
Extra sfeervol winkelen in winkelcentrum de Nieuwe Hof met een tiental kramen met leuke cadeauartikelen en proeverijen van diverse winkeliers en een aantal ondernemers uit de wijk. Vanaf 12.00 uur lopen twee IJsprinsessen en hun sneeuwpop tegenkomt.

[Het Grote Kerstcadeau feest van Vathorst
[11:00-15:00 Cruquius 57
Winkelcentrum Vathorst sluit haar feestjaar 'knallend' af met het Grote Kerstcadeau-feest: verloting van cadeau's op basis van kassabonnetjes.

Kinderkerstfeest
14:00-16:00 Lambert Heijnricsstraat 23
Een kinderkerstfeest in het Corderiuscollege voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar. Hoogtepunt van het kinderkerstfeest is het optreden van het kindertheater 'Knettergek'. Daarvoor en daarna kunnen kinderen knutselen en marshmallows roosteren bij de vuurkorf. Iedereen uit de wijk is welkom, de toegang is gratis. Meer informatie: schatzoekers@solcon.nl.

Rollerdisco Kids Edition
15:00-18:00 Coninckstraat 60
De Rollerdisco van Amersfoort houdt een Kids Edition op de eerste dag van de Kerstvakantie in Flint. Tijdens de rollerdisco zal DJ Maxerati de lekkerste dansplaatjes draaien, voor kids van alle leeftijden.

Kerstconcert Gospelkoor Tin Speransa (foto)
19:30 Terschellingkade 22
Gospelkoor Tin Speransa een concert met de titel Peace, Hope and Joy in de Kruispuntgemeente. Tin Speransa heeft in het programma veel ruimte gemaakt voor samenzang van bekende kerstliederen. Kaarten via www.tinsperansa.nl.

Kerstzangavond Cantate Deo
19:45 Hof 1
Christelijk Gemengd Koor 'Cantate Deo' geeft een traditionele kerstzangavond in de Sint-Joriskerk met bekende en traditionele kerstliederen. Toegangsprijs: 12,50 euro in de voorverkoop, bij de kerk 15 euro. kinderen tot 12 jaar gratis. Kaartverkoop via koorleden of www.cantatedeo.nl.

Kerst in Keistad
20:00 Kosmonaut 2
Kerst in keistad is een warme start van de feestdagen voor de hele familie: een afwisselend concert met traditioneel en eigentijds kerstrepertoire van Brassband Amersfoort, soliste Diane Ranselaar en het Keistad Kerst Projectkoor.

Winter-meditatie-concert Ralph Rousseau
20:15 Heiligenbergerweg 115-119
Met de doordringende klanken van de Viola da Gamba, poëzie en ritueel markeren Ralph Rousseau en Frits van Kempen de winterzonnewende en de kortste dag van het jaar. Meer informatie op www.vankempenimpuls.nl/agenda.

Kerstconcert 'Ontsteek een lichtend vuur'
20:00 Hamseweg 40
Op 21 december vallen de kortste dag en langste nacht van het jaar. Dit thema staat centraal in het kerstconcert van Het Hallehuiskoor onder leiding van Harry de Beer. Toegangsprijs: 12,50 inclusief koffie of thee via www.hallehuiskoor.nl.

22 december 2019

HoHoHof Bakwedstrijd
11:00 Hof 25
Op de bakesale verkopen bakfanaten hun specialiteiten aan het publiek, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. In dit geval de Voedselbank Amersfoort. De bakesale is gekoppeld aan een bakwedstrijd, 'Amersfoort Bakt', de jury beoordeelt de lekkernijen uit diverse categorieën. Meer info op www.hohohof.nl.

Kinderkerstfeest bij Kruispunt
16:00 Terschellingkade 22
Met alle kinderen uit de wijk een kerstfeest met als thema 'Kerst in Uitvoering'. Ouders zijn tijdens deze kinderkerk-dienst ook welkom en krijgen een plekje aan de zijkant van de zaal. Na afloop krijgen de kinderen wat lekkers en een mooi kerstcadeautje. Het programma duurt ongeveer 45 minuten en de toegang is gratis.

Carols and Lessons
16:00-17:00 Oceaan 14
De cantorij van de Hoeksteen zingt en musiceert samen met verschillende muzikanten in een Carol en Lessons viering op 22 december in De Bron. Na afloop een gezellig samenzijn met kerstbrood en gluwein.

Levend Kinderkerstverhaal (foto)
17:00 Laan naar Emiclaer 101
Ontmoet engelen, soldaten, wijzen en herders in Het Brandpunt. Bezoekers kunnen dwars door het kerstverhaal lopen. Naast ontmoetingen met ruim dertig personages, valt ook te knutselen of kerstliedjes te zingen in de kerkzaal. Meer informatie: kinderkerst@hetbrandpunt.net.

23 december 2019

Kinderstadswandeling met Abe de Verteller
11:00 Utrechtseweg 30
Abe de Verteller voert kinderen mee langs de Koppelpoort en vertelt van de spannende belegering van Amersfoort in 1427 (vanaf 7 jaar). Reserveren via www.vvvamersfoort.nl.

24 december 2019

Kerstspel Niemand Buiten Spel
19:00 Robert Kochstraat 4
Kerstspel 'Niemand buitenspel spel', voor jong en oud in de Fonteinkerk.

Kerstnacht
17:00 Barchman Wuytierslaan 2
Het kerstverhaal met live muziek, verrassende visuele effecten en een inspirerende boodschap. Een beleving waarin het kerstverhaal op een nieuwe manier tot leven komt.

Kerstnachtdienst Rafaël Amersfoort
20:00 Kosmonaut 2
Traditiegetrouw is er in Rafaël Amersfoort op 24 december een kerstnachtdienst. Het thema is 'A Royal Christmas'. Iedereen is van harte welkom.

Goed Nieuws uit de Hemel (foto)
20:15-21:30 Schuilenburgerweg 2
Kerstviering onder leiding van Neeltje Rietveld met veel zang en muziek.

Kerstnachtdienst in de Boogkerk
21:30 Watersteeg 2
Op 24 december is er een kerstnachtdienst in de Boogkerk in Nieuwland. Het thema is: 'Kerst keert alles om'. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van warme chocomel of glühwein.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie