Deelnemers aan het wandelevenement de Rode Loper van de Nierstichting.
Deelnemers aan het wandelevenement de Rode Loper van de Nierstichting. Marco de Swart/ Nierstichting

Dit is er de komende week te doen in de stad

20 november 2019 om 13:06 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

21 november 2019

Amersfoort

Broedplaats 'Samen maken we de Stad'
18:00 Wiekslag 92
De volgende Broedplaats in wijkcentrum de Groene Stee: een bijeenkomst voor iedereen om samen te broeden op ideeën voor de regio. Er zijn flitspresentaties van maximaal 3 minuten die eindigen met een vraag. Vervolgens kiezen de aanwezigen met welke presentatiehouder zij mee willen denken om het initiatief of idee verder te helpen. Om 18.00 is er de mogelijkheid om gezamenlijk te eten. Deelname is gratis, aanmelden via broedplaats@bewoners033.nl.

Prijsuitreiking voortuinkeuring
20:00 Hoogland
Groeien Bloei keurt al zo'n vijftig jaar voortuinen, in het hele land. In de beginjaren ging het er vooral voor meer fleur in de woonomgeving en plezier in tuinieren, tegenwoordig ook voor een leefbaar, duurzaam stadsklimaat. De afgelopen maanden zijn ze weer op pad geweest: dit jaar in Hoogland.

Walk of Doubts-concert
20:30 Lieve Vrouwestraat 13
Walk of Doubts, de nieuwste muzikale creatie van de Eef van Breen Group; een emotionele wandeling voor het oor. Van een troostend ukulele liedje tot een extreem virtuoze paniekaanval voor cello solo en grillige jazz.

22 november 2019

Amersfoort

Eerste oogcafé Amersfoort
14:00 Weberstraat 2
In Amersfoort start op 22 november een Oogcafé voor blinden en slechtzienden, hun familieleden, vrienden en mantelzorgers. In andere steden bestaan al langer Oogcafe's.

23 november 2019

Amersfoort

Repaircafé Nieuwland
10:00-13:00 Zeldertsedreef 2
In de Wijkboerderij Nieuwland staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Door repareren te promoten, willen ze bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg.

Modeshow winkel Terre des Hommes
13:30 Kamp 79
Voor de vijfde keer organiseert Terre des Hommes een modeshow in haar winkel op de Kamp 79. De vrijwilligers tonen tijdens de show de mooiste en meest bijzondere jurken, jassen, broeken, rokken, sjaals die de laatste tijd zijn binnengebracht. ,,Er zitten verrassende creaties bij." De mannequins tonen deze creaties zowel binnen als buiten de winkel op straat.

Open dag en kennismakingsles Jong Juliana
13:30 Grote Koppel 65
Gratis korte kennismakingslessen van een kwartiertje waarin kinderen van 4 tot 16 jaar allerlei instrumenten kunnen uitproberen. Ook is te zien hoe ze repeteren en er is een informatiestand. Aanmelden is niet nodig.

Een Hemels? Concert
15:00 en 20:00, Oceaan 14
Vocal Group Jammin' geeft 's middags en 's avonds een hemels(?) concert in de Bron. Zij zingen onder meer nummers van Acda en De Munnik, Salt 'n Pepa, maar Rammstein. Kaartjes (12,50) contant aan de deur, inclusief pauzedankje.

Sinterklaasintocht Vathorst
16:30 uur
Sinterklaas Intocht Vathorst. Voor meer informatie: www.sinterklaasvathorst.nl.

Nierstichting Rode Loper wandelevenement
18:00 Hof 1
De Nierstichting Rode Loper is een avond speciaal voor nierpatiënten en hun naasten. Tijdens deze sfeervolle avondwandeling in Amersfoort staat het delen van verhalen en samenzijn centraal. Meer op www.rodeloper.nl.

Avondbeklimmingen op de toren
19:00 en 19:30 Krankeledenstraat 30
De gids neemt geïnteresseerden mee naar de top van de toren, waar ze een prachtig uitzicht hebben over alle lichtjes van de binnenstad. Reserveren is noodzakelijk: www.vvvamersfoort.nl of via info@vvvamersfoort.nl.

Share and Live-event
19:00 Paladijnenweg 251
Gastspreekster Laura heeft haar persoonlijke manier gevonden hoe angst- en paniekklachten het hoofd te bieden zodat zij een evenwichtig leven kan leiden. Er is live muziek en de avond wordt gesloten met hapjes en een alcoholvrije borrel. Gratis entree en parkeren: www.shareandlive.nl.

La Convivencia, muziektheater met profs
20:00 Amsterdamseweg 45
Op 23 en 24 november speelt KunstRijk speelt op bedrijventerrein de Isselt in een leegstaande hal een stuk dat gaat over de drie grote culturele stromen, christelijk, joods en Arabisch, die ooit in zuid Europa tot een prachtige cultuur leidde.

25ste Cavalerie-Jaarconcert
20:00 Flint
Cavalerie-Jaarconcert in Theater de Flint, door het reünieorkest Trompetterkorps der Cavalerie onder leiding van chef-dirigent Kees Kramer. Muzikale medewerking wordt verleend door de bekende Limburgse band Minsekinder. Kaarten via: j.leersum@wxs.nl.

Beethoven Mis in C
20:15 't Zand 29
In dit project werken twee Amersfoortse muziekgezelschappen, het Amer Consort en het Amersfoorts Jeugd Orkest, samen met het Utrechts ensemble Trajecti Voces. Dit programma wordt daarom uitgevoerd niet alleen in de St. Franciscus Xaveriuskerk te Amersfoort, maar ook in de Utrechtse Gertrudiskathedraal. De vocale ensembles Trajecti Voces en Amer Consort werken beide met dezelfde dirigent, Dirkjan Horringa. . Kaartverkoop via www.ajo-amersfoort.nl. Programma: Beethoven, Dvorak en Brahms.

Leusden

Flehite neemt afscheid van dirigent
20:00 Arnhemseweg 75
Na ruim twee decennia neemt dirigent Ali Groen afscheid van Flehite Sinfonietta in de Dorpskerk in Leusden. Om haar 'vaarwel' te verzachten, koos ze drie van haar favoriete werken uit: het melodieuze Sinfonietta van Poulenc, de sprookjesachtige Legenden van Dvorak en het wereldberoemde Eerste vioolconcert van Bruch. Kaarten 20 euro.

24 november 2019

Amersfoort

Open Ateliers Siliciumweg
13:00-17:00 Siliciumweg 33-51
In bedrijfsverzamelgebouw 'De Birkt' op de Isselt openen de kunstenaars voor de vierde keer de ateliers voor publiek. Een gelegenheid om recent werk te aanschouwen en in gesprek te gaan over het werk en de werkwijze. Informatie: www.siliciumateliers.nl.

Sinterklaasfeest
13:00-16:00 Eemplein
Op zondagmiddag is Sinterklaas met zijn pieten te gast op het Eemplein. Pietenband De Schoorsteenblazers zorgt voor de vrolijke (peper)noot. Kinderen kunnen hun kleurplaat aan Sint overhandigen en er zijn sinterklaasspelletjes. In alle winkels en restaurants op het Eemplein zijn kleurplaten verkrijgbaar.

Hoogland

Cultureel Café Hoogland
14:00 Coelhorsterweg 21
Genieten van muziek, een hapje en een drankje. Van Gwen Roest, Altipiani, Frederieke en de brassband; Less is More. Vrij entree en vrij parkeren.

Amersfoort

Soulboat 30-plus dansfeest
15:00-20:00 Kleine Koppel 17
Dansen, eten en drinken voor 30-plussers, dat is Soulboat iedere laatste zondag van de maand. Met dansmuziek vanaf de jaren zeventig, een buffet en welkomstdrankje. Online-kaartverkoop via de Facebook-pagina van Soulboat Amersfoort. Dit maandelijkse, volwassen dansfeest, vindt plaats op de Partyboot Amersfoort (Kleine Koppel 17).

La Convivencia, muziektheater met profs
15:00 Amsterdamseweg 45
Zie 23 november.

Najaarsconcert Musica Montana
15:00 Robert Kochstraat 4
Strijkersensemble Musica Montana geeft een concert in de Fonteinkerk. Onder leiding van dirigent Jan Schoonenberg speelt het amateurorkest werken met een romantisch karakter uit de achttiende en de twintigste eeuw. Het ensemble voert jaarlijks twee programma's uit.

Nog één keer met Heleen
15:30 Lieve Vrouwestraat 17
Opnieuw komt de New Manhattan Big Band naar Grand Café Vyssotski. Dit vijfde optreden staat in het teken van het afscheid van zangeres, Heleen van de Water. Zij heeft aangegeven verder te willen door groeien en andere dingen op zanggebied te willen doen door nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Preek van de leek
16:00 't Zand 29
Trudy de Mooy opent nieuwe seizoen Preek van de Leek. De voorlichter over nieuwbouw in Vathorst, houdt de Preek van de Leek onder het motto 'Wat betekent vrijheid?' De Mooy had al vroeg een grote interesse in de wereld van bouw en architectuur. In de jaren negentig wist ze daar haar werk van te maken. De laatste 16 jaar is Trudy voorlichter over nieuwbouw in Vathorst. Ze is in haar vrije tijd een gepassioneerd schilder.

Voor wie steek jij een kaarsje aan?
19:00-20:00 Terschellingkade 22
Gedachteniszondag: Voor wie steek jij een kaarsje aan? Op deze dag gedenken kerken dierbaren die dit jaar zijn overleden. 's Avonds is Kruispunt in Vathorst open voor mensen bij wie een dierbare is weggevallen. Er is de mogelijkheid van het aansteken van een kaarsje, het spreken of bidden met mensen en luisteren naar een gedicht en lied.

Relaxconcert op de piano
19:30-20:15 Birkstraat 125
Caroline Schmitt geeft in de prachtige ruimte van Enjoy Amersfoort een geïmproviseerd relaxconcert op de piano. Daarna is het tijd voor bijkomen met een kopje thee en iets lekkers. Eigen slaapzak, berenvel of deken meenemen is mogelijk. Meer via www.carolineschmitt.nl.

25 november 2019

Amersfoort

Assyrische koningen: heersers of handelaren
20:00 Schuilenburgerweg 2
Lezing door drs Van der Brugge in De Brugkerk. Sinds rond 1850 het spijkerschrift werd ontcijferd hebben we uitgebreid kunnen kennismaken met de Mesopotamische wereld. Het bleek een wereld te zijn waarin grote rijken opkwamen en verdwenen, waarin verovering, verwoesting en onderdrukking aan de orde van de dag waren. In deze lezing laat de spreker aan de hand van Nieuw-Assyrische teksten zien dat dit robuuste wereldbeeld helemaal niet zo zeker is.

27 november 2019

Amersfoort

Samen Zonnepanelen Binnenstad Voorlichting
20:00 Westsingel 30
Zonnepanelen plaatsen is een mooie duurzaamheidsmaatregel. Maar niet iedereen kan, mag of wil deze zelf plaatsen. Een groep bewoners van de binnenstad heeft daarom 'Zon op Amersfoort Coöperatie U.A.' opgericht. Deze wil collectief zonnepanelen plaatsen op een dak van Kindcentrum Vlinderslag in Kruiskamp. De coöperatie verkoopt de opgewekte stroom aan een energiebedrijf. Dit gaat volgens de Postcoderoos-regeling, die belastingvoordelen biedt aan de deelnemers door korting te geven op de energiebelasting. Dit initiatief is vooral gericht op bewoners binnen postcodes 3811 (binnenstad) en 3814 (waar Vlinderslag ligt). Zie www.zonopamersfoort.nl.

Leer sterrenkijken in drie avonden
20:00-22:00 Schothorsterlaan 27
Veel mensen zijn gefascineerd door de sterrenhemel, maar verdieping komt er vaak niet van. Kraters op de maan bekijken, genieten van planeten als Jupiter en sterrenhopen en sterrenstelsels in een echte telescoop zien kan op de woensdagavonden 27 nov. en 11 dec. bij Sterrenwacht Midden-Nederland. Afsluitend is er een praktijkavond (datum in overleg). Kosten: 20 euro.

Een driedaagse cursus sterren kijken bij Sterrenwacht Midden-Nederland.
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie