Afbeelding
BDUmedia

BN'er opent Vreedzame buurtspeelplaats in Schuilenburg

6 september 2019 om 13:09 Activiteiten

AMERSFOORT Het Vreedzame buurtspeelplaats in Schuilenburg gaat geopend worden door Soufiane Touzani. De bekende voetbal-freestyler en presentator heeft een miljoenenbereik op YouTube en komt op 19 september naar Amersfoort om het plein te openen. 

Jeroen van der Veer

Een plek om de wijkbewoners en jongeren met elkaar te verbinden, zo wordt het plein door Ad Goenee genoemd. Hij is een van de kartrekkers bij het project en in samenwerking met de gemeente is overgegaan op realisatie. De Vreedzame buurtspeelplaats is al voor het grootste gedeelte in gebruik en slaat aan, merkt ook Goenee. ,,Naast dat het veel gebruikt wordt, blijft alles ook heel. De sociale controle is groot."

Op 16 september wordt om 08.45 uur het nieuwe Kind Centrum Het Scala en Vreedzame Buurplein door wethouder Fatma Koser Kaya geopend. Drie dagen later, op 19 september, volgt een feestelijke inluiding van het nieuwe buurtplein door Soufiane Touzani. Hij is om 15.00 uur te bewonderen in Amersfoort. 

Op het Vreedzame buurtspeelplaats is van alles te doen voor kinderen en is gerealiseerd door een samenwerking van diverse partijen. Zo hebben Indebuurt033, de gemeente en de leerlingenraad hun best gedaan om dit plan van de grond te krijgen. De mooie samenwerking tussen de inwoners en de gemeente hebben uiteindelijk geleid tot een speelplaats met een mandschommel, een basketbalveldje, een kleuterspeeldorp, een kabelbaan en een voetbalveld. Daarnaast is er ook een veldje waar 4 tegen 4 gespeeld kan worden. ,,Het is mooi dat Touzani het opent", aldus Goenee. ,,Hij is een voorbeeld voor de jeugd. Hij laat zien dat je met doorzettingsvermogen enorm veel kunt bereiken." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie