Kerkelijke (LHBTI+) afwijzing en boodschap van liefde in Stranger on the Road’s nieuwste single & videoclip

1 maart 2024 om 08:00 Activiteiten Deel je nieuws

AMERSFOORT Henri Doornbos’ persoonlijke ervaringen met afwijzing en zijn zoektocht naar acceptatie klinkt door in elke noot van “Caught in the Middle”. Deze nieuwe single die Amersfoorter Henri op 1 maart 2024 uitbrengt onder de naam Stranger on the Road spreekt tot het hart van iedereen die zich ooit onbegrepen of buitengesloten heeft gevoeld door de kerk vanwege hun geaardheid of identiteit. Het lied brengt een boodschap van hoop en liefde voor mensen die worstelen met identiteit, geloof en hun plaats in de wereld.Henri groeide op in de kerk en ontdekte zijn homoseksualiteit, waardoor hij zich vaak gevangen voelde tussen kerkelijke opvattingen en zijn eigen gevoelens. Het conflict tussen wat ‘de kerk’ zei en zijn verlangen naar acceptatie en liefde, leidde ertoe dat Henri zich nooit echt thuis voelde in de kerk. Ook in zijn omgeving zag hij veel mensen die te maken kregen met pijnlijke afwijzingen van de kerk. Dat is uiteindelijk ook één van de redenen geweest voor Henri om de kerk verlaten.

GEEN BITTERHEID


Wel benadrukt Henri zelf duidelijk dat “Caught in the Middle” geen verhaal vanuit bitterheid of boosheid is. Hij heeft zelf zijn eigen weg met geloof en homoseksualiteit gevonden en wil ook anderen in hun zoektocht graag hoop en liefde meegeven.Aan de andere kant hoopt Henri dat het lied en de bijbehorende videoclip kerken inzicht geeft om echt de persoonlijke en menselijke kant te zien van kerkelijke vraagstukken zoals LHBTI+, en dat het tot meer verbinding leidt.De videoclip voor “Caught in the Middle” is dan ook meer dan alleen een visuele begeleiding bij het lied; het is een filmisch verhaal dat de kijker meeneemt op een emotionele reis. De beelden laten symbolisch de reis van 3 individuen zien die worstelen met afwijzing en de eenzaamheid die hieruit volgt, maar ook hoe ze allemaal op hun eigen manier daarmee omgaan. Bijzonder is dat de personen die in de videoclip spelen geen acteurs zijn, maar échte mensen en hun persoonlijke verhalen zijn in het verhaal van de videoclip verweven.


In het initiatief Stranger on the Road produceert Henri als filmmaker en singer-songwriter video’s en (folkpop) muziek die sterk beïnvloed zijn door zijn eigen levenservaringen. Zijn creativiteit is niet alleen een uitlaatklep voor zijn emoties en gedachten, maar ook een middel om anderen te inspireren en ondersteunen.

Na 5 jaar geleden de EP “INTRO” uitgebracht te hebben is Henri nu klaar om met Stranger on the Road een nieuwe weg in te slaan. “Caught in the Middle” is daarin de eerste stap. Dit jaar zal hij meerdere projecten uitbrengen waaronder nieuwe liedjes en een hele persoonlijke documentaire over autisme.

Voor meer informatie over Henri’s muziek en projecten kan je hem volgen op sociale media onder de naam Stranger on the Road, of vind je meer informatie op www.strangerontheroad.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie