Meer groen op de Hof: ondernemers moeten inschikken

1 jul, 08:00 Achtergrond
Gemeente Amersfoort
Een artist impression van de Hof in de toekomst: meer groen en een lager fontein.
Een artist impression van de Hof in de toekomst: meer groen en een lager fontein.

AMERSFOORT Het grootste plein van Amersfoort wordt anders ingericht. Een deel van de stenen moet plaatsmaken voor bomen, planten en water. Met deze aanpassingen moet het plein overzichtelijker worden voor menige bezoeker.

Tegelijk zullen de ondernemers wat moeten inschikken: er zal minder ruimte zijn voor de terrassen van de horeca en de kramen van de markt. Op zaterdag 2 juli (14 - 16 uur) wordt in de Joriskerk informatie verschaft over de plannen.

Tot de plannen behoren enkele groene partijen maar ook bijvoorbeeld: het zichtbaar maken van het oude stadhuiscomplex in de bestrating. Het stadhuis bestond ooit uit drie pandjes, daar waar nu bomen zijn te vinden op de westkant van het plein. Het complex werd begin 19de eeuw gesloopt.

De fontein wordt lager, waarmee het makkelijker zal zijn om er bij evenementen een podium neer te zetten. De ‘Boterwaag’ - het overdekte gedeelte bij de Joriskerk - wordt een plek voor kraampjes met bloemen en streekproducten. Nu ..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.