Amersfoortse skileraren reizen kriskras door de Alpen

15 jan, 09:30 Achtergrond
Privécollectie
Avi de Winter en Max van Toledo.
Avi de Winter en Max van Toledo.

AMERSFOORT Avi de Winter en Max van Toledo doen de hele winter wat ze het liefste doen: door de Alpen reizen om skilessen te geven. De 28-jarige Amersfoorters ontmoetten elkaar als kleine jongens, nu zijn ze samen de eigenaar van wintersportorganisatie Ski Like a Pro.

De skifanaten ontmoetten elkaar bij het wedstrijdskiën op de skibaan in Soesterberg. Daar ontstond op zevenjarige leeftijd een vriendschap, waarbij ze ruim twintig jaar later nog steeds samen van de pistes afdalen. Ze gingen beiden naar het Farel college in Amersfoort. ,,Ondanks dat Max een klas hoger zat dan ik gingen we elke middag samen vliegeren in park Schotshorst en later ook kitesurfen’’, zo vertelt De Winter. ,,Max stopte op zijn tiende met wedstrijdskiën om te gaan schansspringen, maar onze vriendschap bleef.’’ Op veertienjarige leeftijd gaven ze allebei les aan de kleintjes op de borstelbanen in Soesterberg. ,,Dat vond ik eigenlijk veel leuker dan zelf wedstrijdskiën. Daar stopte ik dan ook mee.’’ Niet veel late..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.