Pilot Zorghorloge van start op 1 oktober a.s., zorgvragers gevraagd

23 augustus 2020 om 15:43 Nieuws Deel je nieuws

Renate Berg en Wendy van de Putte, jullie trekken de kar van de pilot rondom het Zorghorloge  voor mensen met dementie bij King Arthur Groep, wat houdt de pilot precies in?

De pilot houdt in dat we samen met de zorgvrager met dementie en zijn of haar partner/ mantelzorger(s) een Watchi Zorghorloge gaan inzetten. 


Wat doet het horloge voor de zorgvrager en wat voor de mantelzorger?
Het doel van het horloge is om de zorgvrager meer eigen regie te geven en de naaste te ontlasten.
Er zijn verschillende functies op het horloge die aan of uit gezet kunnen worden afhankelijk van wat iemand nodig heeft en wil monitoren. Zo kan de drager van het horloge bellen naar de vooraf ingestelde contactpersonen en is het mogelijk herinneringen in te stellen voor bijvoorbeeld medicatie, afspraken, voeding etc.

In welke regio vindt het onderzoek plaats?
Voor deze pilot vragen we zorgvragers die wonen in de regio Eemland (Amersfoort, Leusden, Baarn en Soest).  

Naar wie zijn jullie op zoek?
Wij zijn op zoek naar mensen met dementie die samen met hun mantelzorger(s) willen deelnemen aan deze pilot. Voor de installatie van de app is het nodig dat de mantelzorger een eigen smartphone in gebruik heeft en dat u uw ervaringen met ons wilt delen.

Wat hopen jullie te bereiken met de pilot?
We willen graag inzichtelijk maken in hoeverre door het gebruik van het horloge de zorgvrager ervaart dat de eigen regie behouden wordt. Daarnaast  willen we onderzoeken of de mantelzorger zich ontlast voelt door de inzet van het zorghorloge.

Wat zijn de kosten?
Het horloge mag 2 maanden op kosten King Arthur Groep uitgeprobeerd worden. Wilt u na deze 2 maanden het horloge houden dan is het mogelijk het horloge over te nemen samen met het bijbehorende abonnement. De kosten van het gebruik van het horloge kunt u vinden op www.watchi.nl en als u via deze pilot het horloge aanschaft krijgt u 20%korting op zowel aanschaf van het horloge als het abonnement.

Als mensen dit artikel lezen en denken, daar zou ik graag aan meedoen, hoe komen ze dan met jullie in contact?
Iedereen met dementie of een naaste met dementie in Amersfoort, Leusden, Soest of Baarn kan zich aanmelden voor deze pilot, door naar ons te te bellen of mailen.

Renate Berg:  06-18300709 of renate.berg@kingarthurgroep.nl
Wendy van de Putte: 06-15672732 of wendy.van.de.putte@kingarthurgroep.nl

Aanmelden voor deelname in de pilot ‘Zorghorloge’ kan tot 1 oktober 2020.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie