De majestueze ringen van Saturnus waren eeuwenlang een mysterie: waaruit bestaan ze, hoe oud zijn ze, hoe kunnen ze blijven bestaan?
De majestueze ringen van Saturnus waren eeuwenlang een mysterie: waaruit bestaan ze, hoe oud zijn ze, hoe kunnen ze blijven bestaan? NASA/JPL

Basiscursus sterrenkunde perfect begin nieuwe hobby!

6 juni 2020 om 13:58 Nieuws Deel je nieuws

Op 9 september de zeer uitgebreide cursus ‘Leer het heelal begrijpen’, van Rob Walrecht, in Amersfoort. De lessen worden gegeven op twaalf woensdagavonden en met een kleine groep vanwege de 1,5 meter-regel.

In deze tijd van corona moet men meer zichzelf vermaken. Door de vele heldere avonden van het afgelopen voorjaar zijn veel mensen plotseling - of wéér - geïnteresseerd geraakt in de sterrenhemel. Dan wil je misschien ook meer over sterrenkunde weten, over het heelal. Maar sterrenkunde is moeilijk… toch?

Dat valt reuze mee, je kunt het zo moeilijk maken als je wilt: van gewoon de sterrenbeelden willen leren herkennen tot willen weten welke typen sterren je ziet, hoe ze worden geboren, leven en sterven, hoe het zonnestelsel is geworden tot wat we nu zien, wat een zwart gat is, wat zwaartekrachtgolven zijn. En waarom Pluto geen planeet meer is, en of er buitenaards leven is. Sterrenkunde is gewoon leuk, zeker als je op weg wordt geholpen!

Deze unieke cursus is voor iedereen die méér wil weten over de sterrenhemel, het zonnestelsel en het heelal in het algemeen. Daarbij gaat het naast informatie vooral ook over begrip, door het gebruik van schaal­modellen, instrumenten en honderden duidelijke illustraties.

Meer informatie

De cursus wordt gegeven op de GSG Guido, aan de Paladijnenweg in Amersfoort en bestaat uit twaalf lessen op de woensdagavonden van 9 september tot en met 16 december (uitgezonderd 14 en 21 oktober, en 2 december). De eerste tien lessen worden gegeven door Rob Walrecht, daarna zijn er twee extra lessen die worden gegeven door de professoren Ed van den Heuvel en Henny Lamers. 

De cursus kost € 175,00. Dat is inclusief het cursuspakket t.w.v. € 61,80, dat bestaat uit de drie cursusboeken en de planisfeer.

Er is vanwege de 1,5 m-regel ruimte voor slechts 15 cursisten!

Opgeven via: info@walrecht.nl.

De maan Europa van Jupiter heeft een kilometers dikke ijskorst die drijft op een zoutwateroceaan. Hoe dat kan leer je in de cursus 'Leer het heelal begrijpen'.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie