Ik kook van harte voor jou
Ik kook van harte voor jou Eigendom Maggi

MAGGI zorgt samen met Resto VanHarte voor verbinding met het initiatief ‘Ik kook van harte voor jou’

29 april 2020 om 11:09 Nieuws Deel je nieuws

Resto VanHarte en MAGGI zijn als partners tegen eenzaamheid om de (digitale) tafel gaan zitten en het initiatief ‘Ik kook van harte voor jou’ gestart om mensen met elkaar te verbinden. Hiermee willen Resto VanHarte en MAGGI mensen stimuleren juist nu bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid met een lekkere maaltijd en een praatje. Het initiatief bestaat onder andere uit het ‘Ik kook van harte’-kaartje, te vinden via de website en de social media kanalen van MAGGI, die mensen in de buurt of online kunnen verspreiden. Daarnaast is het mogelijk om gasten van Resto VanHarte van een gerecht te voorzien via www.ikkookvanhartevoorjou.nl.

Met het ‘Ik kook van harte’-kaartje kan iedereen die graag wil helpen laten weten wat ze koken, en dat ze een portie extra maken, aan thuiszittende mensen in de buurt. Dit maakt men kenbaar door het kaartje online te delen via de (buurt)-groepsapp, via social media met de hashtag #ikkookvanharte, door het kaartje voor het raam te plaatsen of door de brievenbus te gooien bij iemand in de buurt. Buurtgenoten die er in de huidige omstandigheden alleen voor staan en gezelligheid missen, kunnen vervolgens contact zoeken voor een portie eten én wat aanspraak.

Waar veel mensen via Resto VanHarte dagelijks contact hadden met buurtgenoten in haar sociale buurtrestaurants, kunnen zij elkaar daar nu niet ontmoeten en missen zij het contact met de ander. ‘Ik kook van harte voor jou’ biedt uitkomst voor deze mensen, alleenwonenden, alleenstaande ouders en anderen die juist nu een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En voor mensen die in deze tijd graag wat voor een ander in hun buurt doen, met een beetje hulp van MAGGI.

Behoefte om anderen te helpen

Resto VanHarte en MAGGI hebben de gezamenlijke missie om verbinding te creëren tegen eenzaamheid, waarvoor ze vorig jaar de handen ineen hebben geslagen en buurtdiners organiseerden voor jong en oud. Uit cijfers van het CBS bleek dat 1 op de 10 Nederlanders zich sterk eenzaam voelde in 2019. Bijna 50% van de bijna 3 miljoen alleenwonenden en meer dan 40% van de ruim 350 duizend alleenstaande ouders voelt zich enigszins tot sterk eenzaam. Veel Nederlanders voelen zich momenteel nog eenzamer, zo blijkt uit recente data van I&O research. Maar ook de behoefte om anderen te helpen groeit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie