Goede Bedoelingen Winkeliers leiden tot extra contact

23 april 2020 om 15:15 Nieuws Deel je nieuws

In de non food winkels gaat het shoppen toch ietsje anders. Twee meter van mij af, staat een vrouw luidkeels mee te zingen met de muziek in de winkel. Zij doet dit gedurende haar hele shopping rit. Op een bepaald moment vraagt zij aan mij, of zij achter mij langs mag. Omdat er voldoende ruimte achter mij was, zei ik: "van mij wel". Nou, dat viel verkeerd. Want zij was zo goed bezig beleefd de regels in acht te nemen en ik stond daar maar, niet oplettend (terwijl je naar een product staart met nog 2 meter ruimte vrij achter je). Toen ik haar vroeg om volgende keer een mondkapje te dragen of niet te zingen, zodat ik niet door haar virussen heen hoefde te lopen als een onzichtbare walm, was het snel afgelopen.
Ja ja. Mensen maken er een heel uitje van. KIjk mij eens goed om je heen laveren! KIjk mij eens beleefd vragen of ik er langs mag. Maar als je dit vraagt, dan heb je niet de optie genomen om te kijken of er een andere route mogelijk was of gewoon even te wachten. Vanwaar die haast? Moet je op je werk zijn ofzo?
Andere non food winkels willen het zo goed doen. Staat er bij de ingang een gouden paaltje met rode loper die de kleine winkel in twee delen verdeelt. Links is naar binnen en rechts is naar buiten. Is wel een dingetje want velen stappen de verkeerde kant binnen en zo kom je elkaar juist door dat paaltje te dicht tegen. En 'mag' je niet de ingangshoek nemen als er bij de uitgangshoek juist een stevige dame of heer staat te navelstaren naar een product. Juist door de expliciete indeling, komen mensen te dicht met elkaar in contact. Paaltje en loper weghalen, maakt de de loper die de klant is, ruimte heeft zich uit de voetjes te maken.
Ach het is me wat, iedereen doet zijn best, ik weet het. Maar al die beleefd vragende mensen die eigenlijk tegen jou zeggen dat jij moet verkassen vind ik niet zo beleefd. We moeten allemaal ons supermarkt karretje rijbewijs halen en bij twijfel...niet inhalig zijn!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie