Morele Oorzaak Corona: Afgekeerd leven van de Natuur

23 april 2020 om 14:45 Nieuws Deel je nieuws

Gebleken is dat Corona begonnen is bij dieren. Door Corona is de technologie opeens meer op de voorgrond komen te staan, terwijl wij daar juist minder gebruik van moeten maken, zowel voor onze mentale als fysieke gezondheid.

DE Corona App die wordt ontwikkeld redt geen mensen. Ongerust zijn we al en dit vergroten door een rinkeltje dat je in de buurt bent geweest van iemand die het heeft, helpt niet. Er valt niets te testen. Technologie wordt een zoethoudertje voor de mens die zijn eindigheid niet kan accepteren en als een 'transhuman' halve robot denkt minder te lijden te hebben, dan als geheel mens.

Al jaren heerst de vogelgriep, de varkenspest en de gekke koeienziekte en toch eten we vlees. Worden er dieren met uitwerpselen, pus en bloed ingesmeerd van Corona besmette mensen om te testen wat de uitwerking is voor een mogelijk vaccin. Dieren zijn de klos. Daar hoef je geen activist voor te zijn. De mens is zijn roots met de natuur kwitjgeraakt en ten gevolge daarvan is ook de natuur uit balans.

Bedrijven die zichzelf 'groot' achtten en de natuur vervuilden, restaurants die bakken met eten weggooiden, cafe's die niet bijdragen aan de gezondheid van mensen, vinden het nu raar dat ze op de koffie komen. Nederland is een consumenteland geworden. Eerst consument, en daarna mens. Uiteraard is het treurig want achter elk bedrijf schuilen nu juist mensen. 

Vlees halen bij de slager maar er niet bij staan als het wordt geslacht is een grote dualiteit. Dat sluizen we weg. Maar de dieren komen in opstand, ook al gaat dit wederom ten koste van hen. Over 5 jaar zal het voedselprobleem ook door droogte toenemen en vlees zal of te ziek zijn om te eten of peperduur door secure biologische processen.

We zijn met zijn allen van het padje af. Uithuilen en opnieuw beginnen zal niet helpen. Uithuilen en het anders doen wel. En ik houd mijn hart vast voor de hamsteraars van het ikke ikke ikke. Want ook hier is de hamster weer de pineut met zijn bolle wangen.

De versoepeling is geen begin. Het is beheersing van het aantal ziekenhuisbedden en een nieuwe lockdown zal volgen. Economisch zal er misschien nog geld zijn, maar de aarde zal minder opbrengen. De klimaatvriendelijke tuinen die veel regen zouden opvangen, staan te verpieteren waar je bij staat en vangen enkel zon op.

De wereld is verdeeld geraakt in leven in constante doodsbedreiging of het totaal wegdrukken ervan. Bidden helpt niet, want de regendans was ooit voor de Indianen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie