Overhandiging cursusmap aan wethouder Onderwijs gemeente Amersfoort en gemeente-ambtenaar Bunschoten
Overhandiging cursusmap aan wethouder Onderwijs gemeente Amersfoort en gemeente-ambtenaar Bunschoten J. van Geet

Themabijeenkomsten voor ouders met kinderen op de basisschool

3 december 2019 om 15:47 Nieuws Deel je nieuws

Naar de middelbare school

Themabijeenkomsten voor ouders met kinderen op de basisschool

Op 28 november vond bij SOVEE in Amersfoort de lancering plaats van de cursusmap ‘NAAR DE MIDDELBARE SCHOOL’.

De cursusmap bevat informatie over alle veranderingen die plaatsvinden als een kind naar de middelbare school gaat. De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap, voor kinderen én voor ouders. Het is fijn om daar samen met andere ouders over te praten. En om te weten hoe je je kind in die tijd het beste kunt helpen. De cursusmap voor ouders ‘NAAR DE MIDDELBARE SCHOOL’ helpt daarbij. Voor de ouders zijn er acht themabijeenkomsten ontwikkeld. Onderwerpen zijn o.a. welke middelbare scholen zijn er, het schooladvies, open dagen, puberteit, docenten, huiswerk en Magister. Leerkrachten, docenten, vrijwilligers en professionals die zich bezighouden met opvoedondersteuning kunnen de bijeenkomsten begeleiden.

Het materiaal bestaat behalve de cursusmap uit een poster en korte filmpjes waarin ouders vertellen over hun eigen ervaring.

‘NAAR DE MIDDELBARE SCHOOL’ is ontwikkeld door Pharos en SOVEE. Met dank aan de gemeente en de ouders en leerkrachten van basisscholen de Wijde Wereld, de Magneet, het ‘t Spectrum in Amersfoort en ’t Kruisrak in Bunschoten.

Hoe bestel je het materiaal?

Ga naar de Kennisbank van Pharos voor de werkmap en de poster: https://www.pharos.nl/kennisbank/naar-de-middelbare-school/

Meer informatie: www.pharos.nl en www.sovee.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie