Dag van de Aangepaste Sport

21 oktober 2019 om 09:55 Nieuws Deel je nieuws

Op 13 november vindt voor de derde keer de Dag van de Aangepaste Sport plaats. Dit jaar bij Optisport in Soest met het thema “Meedoen! Hoe dan?!

Dit evenement is een initiatief van de stichting Passend Sport Midden-Nederland. Zij wil dat iedereen met een fysieke en/of een verstandelijke beperking, kan meedoen aan sporten, de weg weet te vinden naar passend sportaanbod en door sport kan deelnemen aan de inclusieve samenleving.

Van 16:00 tot 18:00 is er een symposium voor professionals en vrijwilligers uit zorg, sociaal domein en sport, politici, beleidsambtenaren en andere geïnteresseerden. Presentator Robbert Meeder van Radio 1 Langs de Lijn, bespreekt met diverse ervaringsdeskundigen de zoektocht naar sportmogelijkheden tot aan de structurele vrijetijdsbesteding die bij een sportaanbieder of vereniging gevonden werd.

Vanaf 18:00 uur verzorgen maar liefst 24 verschillende verenigingen en sportaanbieders kennismakingsclinics en demonstraties voor iedereen die door een beperking, chronische ziekte, motorische achterstand of door een andere reden moeite heeft om aansluiting te vinden bij het reguliere sportaanbod.

Het is een gratis evenement en aangepast vervoer naar Optisport kan georganiseerd worden. Dit is een regionale samenwerking tussen Buurtsportcoach Amersfoort, Bunschoten en Leusden,  Jeugdsport coördinator gemeente Baarn, Beweegmakelaar aangepast sporten Soest en Sportbuurtcoach Woudenberg.

Kijk voor meer informatie en aanmelden over de Dag van de Aangepast Sport op www.buurtsportcoach.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie