Piet Mondriaan, geel gestreepte lelie
Piet Mondriaan, geel gestreepte lelie Elsevier Stokmans fotografie

Zomeracademie in het Mondriaanhuis

21 juni 2019 om 16:24 Nieuws Deel je nieuws

In de maanden juli en augustus organiseert het Mondriaanhuis vier workshops voor volwassenen. Wie zin heeft om zich creatief te ontplooien kan deze zomer bij het Amersfoortse museum terecht voor een workshop tekenen of een workshop schilderen op zijde. In beide workshops staan de bloemen van Mondriaan centraal. 

Piet Mondriaan is vooral bekend als één van de grondleggers van de abstracte kunst. Gedurende zijn artistieke carrière bleef hij echter ook bloemen schilderen. In Mondriaans composities staat meestal een enkele bloem centraal, zoals een chrysant of een amaryllis. Op dit moment zijn in het Mondriaanhuis enkele van zijn bloemcomposities te zien als onderdeel van de tentoonstelling Mon : fleur. 

Workshop schilderen op zijde met Sally Pittman

Op zaterdag 13 juli en zaterdag 24 augustus geeft modeontwerpster en kunstenaar Sally Pittman een workshop schilderen op zijde. Pittman, die momenteel exposeert  in het Mondriaanhuis, zal eerst ingaan op de objecten die zij maakte voor de tentoonstelling Mon : Fleur. Ook zal  zij een kijkje geven in haar creatieve proces. Daarna gaan de deelnemers onder haar begeleiding zelf aan de slag met schilderen op zijde.

Tekenworkshop Bloemen van Mondriaan

Op zaterdag 6 juli en op vrijdag 9 augustus kunnen liefhebbers van tekenen zich laten inspireren door de bloemen van Mondriaan én echte bloemen. In deze workshop gaan deelnemers onder begeleiding van een museumdocent creatief aan de slag met houtskool. Net als Mondriaan maken zij een compositie met een enkele bloem. 

Praktische informatie

De workshop schilderen op zijde wordt gegeven op zaterdag 13 juli en zaterdag 24 augustus.
Tijd: 10.30 – 12.30 uur
Kosten: € 26,- Prijs voor Museumkaarthouders: € 20,- 

De tekenworkshop Bloemen van Mondriaan wordt gegeven op zaterdag 6 juli  en vrijdag 9 augustus 
Tijd: 10.30 – 13.00 uur
Kosten: € 22,- Prijs voor Museumkaarthouders: € 14,- 

Locatie: alle workshops vinden plaats in het Mondriaanhuis, Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort
Reserveren: reserveren is noodzakelijk en kan via: educatie@mondriaanhuis.nl  o.v.v. naam workshop en de gewenste datum. Maximaal 15 deelnemers per workshop.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie