Winnaar Regioklasse  Bas van Spellen (Leusden)
Winnaar Regioklasse Bas van Spellen (Leusden) Gerrit van Leyenhorst

Regiorijders excelleren in Cross Stoutenburg op Hemelvaartsdag

2 juni 2019 om 08:55 Nieuws Deel je nieuws

Hoewel het weer er niet zo mooi uitzag trok de auto-en quadcross in Stoutenburg op Hemelvaartsdag opnieuw veel liefhebbers naar de baan. Ook de rijders hadden het goed naar de zin op het ruim opgezette circuit. Veel regiorijders kwamen aan de start om zich in de eigen omgeving te presenteren aan hun fans. Zij werden hiervoor beloond met top klasseringen in de diverse klassen. In de gecombineerde Jeugd Quadklasse ging de winst naar Stephan Bakkenes (Achterveld), voor Mike van Laar (Barneveld) en Mick Bungener uit Hilversum. De Quad boven 350 cc klasse was voor Tim van Wee (Hooglanderveen), die Robin Mouw (Kootwijkerbroek) en Niels van Ginkel (Hoevelaken) te snel af was.

 

De Standaardklasse werd een prooi voor thuisrijder Marco Blom. Op het podium werd hij vergezeld door Nijkerkers John van Bokhorst en Arjan Kuijt. In de Regioklasse begon Bas van Spellen (Leusden) in de eerste manche met slechts een zevende plek. Maar naar mate de dag vorderde, verbeterde hij zijn prestaties. In de 2de manche werd hij derde en de laatste manche leverde een overwinning op. Toch stond hij in de finale pas op de tweede startplek. Pole positie was er voor Arie Buurman (Barneveld). De top 5 werd aangevuld met Willem Hazelaar (Achterveld), Mitchel Pol (Stoutenburg-Noord) en Danny Tolboom (Leusden). Buurman nam de kop, maar al in de eerste ronde werd hij voorbij gestreefd door Van Spellen. Op enige afstand volgden Hazelaar, Tolboom en Kees Verweij (Leusden). In de volgende ronden viel Tolboom terug en nam Verweij zijn plaats over en later ging ook Pol aan hem voorbij. Toen de auto van Verweij ging roken en snelheid verloor, schoof Pol opnieuw een plaatsje op ten koste van Verweij. Daarmee was het podium bepaald. Winnaar dus Bas van Spellen, voor Arie Buurman, Willem Hazelaar, Mitchel Pol en Kees Verweij.

 

Ook de Cross Eenden kwamen aan de start. De Nederlandse 2CV Cross vereniging reed in Stoutenburg hun 4de wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. Mike Millenaar, de kampioen van vorig jaar, was opnieuw de sterkste.

 

In de snelste Klasse kwamen zes sprinters en één verlaagde Kever naar Stoutenburg. Zij reden elk vier manches. Met twee manche overwinningen behaalde Rudy Buurman (Barneveld) de meeste punten en de zege. Nijkerker Rocco Pul behaalde een mooie tweede plaats. Gerard Amting (Kilder) presteerde bijzonder goed door met zijn Kever een derde plek op te eisen tussen de snelle Sprinters.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie