Driving Miss Daisy
Driving Miss Daisy Leo van Velzen

Anne Wil Blankers in ‘Driving Miss Daisy’ in Flint

13 december 2018 om 10:51 Nieuws Deel je nieuws

Vrijdag 21 december is de Grand Dame van het toneel Anne Wil Blankers te zien in Flint in de voorstelling ‘Driving Miss Daisy’. Het is een indrukwekkend toneelstuk over een bijzondere vriendschap tussen een 72-jarige Joodse weduwe en haar chauffeur Hoke Colburn (gespeeld door Edwin Jonker). Het is voor het eerst dat dit toneelstuk in Nederland te zien is.

Wanneer Daisy Werthan (Anne Wil Blankers), een 72-jarige Joodse weduwe uit Atlanta, haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon Boolie (Iwan Walhain) dat ze te oud is om nog te rijden. Hij huurt Hoke Colburn (Edwin Jonker) in als chauffeur, tot afgrijzen van zijn moeder, die niet zit te wachten op iemand van een ander geloof en met een andere huidskleur.

‘Driving Miss Daisy’ is het hartverwarmende verhaal van de ontluikende vriendschap tussen een oudere weduwe en haar chauffeur. In het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren vijftig en zestig het toneel van de rassenrellen, proberen ze hun weg te vinden.

Anne Wil Blankers, de Grand Dame van het Nederlandse toneel, speelt Miss Daisy en Edwin Jonker haar chauffeur. Het iconische toneelstuk over trots, veranderende tijden en de kracht van vriendschap wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd. In 1988 won Alfred Uhry met zijn stuk de Pulitzerprijs, de verfilming een jaar later ontving drie Oscars.

Kaarten
Kaarten voor ‘Driving Miss Daisy’ zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie