Cliënten Amerpoort maken mooie producten in Atelier De Nieuwe Stempel bij School voor Welzijn en School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort op de Leusderweg.
Cliënten Amerpoort maken mooie producten in Atelier De Nieuwe Stempel bij School voor Welzijn en School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort op de Leusderweg. Nike Martens

Samenwerking MBO Amersfoort en Amerpoort koploper voor zorg en onderwijs

12 september 2018 om 11:22 Nieuws Deel je nieuws

Elkaar ontmoeten en samen leren. Dat is de gedachte achter de samenwerking Leren zonder beperking, van MBO Amersfoort en Amerpoort. In de School voor Welzijn en School voor Gezondheidszorg aan de Leusderweg zijn twee dagbestedingen gevestigd, namelijk Lokaal 010 en Atelier De Nieuwe Stempel. Zorgpact heeft de samenwerking beloond met de benoeming tot Koploper. 

Zorgpact is een innovatieplatform van zorg, onderwijs en overheid. De koplopers zijn een inspiratiebron voor andere organisaties én voor elkaar. Het koploperschap is een erkenning voor een unieke samenwerking, zegt clustermanager dagbesteding Maarten van de Giessen van Amerpoort. “Het is uniek dat er twee verschillende soorten dagbesteding geïntegreerd zijn in de scholen. Dat laat de studenten ook de diversiteit zien van cliënten binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Met als kers op de taart de mooie interactie tussen mensen met en zonder een beperking, student of begeleider. Hier leren we van elkaar en met elkaar, zonder beperkingen.”

Leren zonder beperking
Vandaar de titel voor de samenwerking: leren zonder beperking. De samenwerking stimuleert iedereen om over zijn grenzen heen te kijken. Amerpoort wil mensen met een beperking graag kansen bieden om midden in de maatschappij te staan. Maarten van de Giessen: “Hoe meer mensen met een beperking meedoen in de maatschappij, des te meer de maatschappij hieraan gewend raakt. Zo ontstaan er steeds meer mogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking.”

Derde koploperschap
Voor MBO Amersfoort is dit al het derde koploperschap. Eerder werden de samenwerkingen van MBO Amersfoort met De Koperhorst en Beweging 3.0 beloond met de titel Koploper. Studenten van een aantal opleidingen in de zorg en welzijn leren en werken op locaties van deze zorgorganisaties. Docenten van MBO Amersfoort verzorgen lessen en begeleiden hen op de praktijklocaties. Directeur van School voor Gezondheidszorg en School voor Welzijn van MBO Amersfoort is blij met de erkenning: “een bewijs dat verbinding tussen onderwijs en praktijk in allerlei varianten het antwoord is op de vraag van student en bedrijfsleven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie