Gert Jakobs aanwezig bij klimtijdrit Hugo de Grootlaan
Gert Jakobs aanwezig bij klimtijdrit Hugo de Grootlaan eigen foto

Oud profwielrenner Gert Jakobs ‘spreekstalmeester’ bij klimtijdrit Hugo de Grootlaan

23 augustus 2020 om 17:27 Wielrennen Deel je nieuws

Onlangs verkende voormalig profwielrenner Gert Jakobs samen met de organisatie van de LaVuelta033 klimtijdrit het parcours op Hugo de Grootlaan. Op zondag 27 september wordt voor de eerste keer deze klimtijdrit georganiseerd bij bosgebied Klein Zwitserland. Met als insteek dat iedereen mee moet kunnen doen is er een programma met zes onderdelen; van racefietsen tot MTB’s, van stadsfietsen tot BMX. Ook zijn er aparte starts voor steps en bakfietsen. Elke minuut starten twee of drie deelnemers voor de klim over 700 meter.

Afgelopen week is Gert Jakobs door de Stichting Wielerpromotie Amersfoort en Wielervereniging Eemland, gestrikt om op zondag 27 september de deelnemers tijdens kun laatste meters naar de finish flink aan te moedigen. Jakobs, geen onbekende in wielerland, kan dat als geen ander. “Drrrannn!” is zijn slogan. De oud-prof heeft onder meer vijf keer deelgenomen aan de Tour en is vaste tafelgast bij het televisieprogramma RTL Tour du Jour.

Inschrijven voor de klimtijdrit kan t/m 20 september en kost 7,50 voor volwassenen en 5,- voor de jeugd, incl. een geborduurde klimmersbadge en een actiefoto. De in Amersfoort gevestigde Maag Lever Darm Stichting is het goede doel van de LaVuelta033 klimtijdrit.  

www.lavuelta033.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie