Extra lange warming up gericht op lenigheid .
Extra lange warming up gericht op lenigheid . Opmeer Reports

Coronaproof:sportclubs bedenken creatieve oplossingen

29 mei 2020 om 16:47 Vechtsporten Deel je nieuws

De Amersfoortse sportclubs, o.a Itokan Aikido, wachten vol spanning af of ze inderdaad per 1 juli ook weer in de zaal mogen gaan trainen. Intussen hebben veel groepen geregeld dat ze buiten lessen kunnen geven. Een leuk effect is, dat nu veel meer zichtbaar is welke sportactiviteiten er bestaan.

Afgelopen woensdag trainde aikidoschool Itokan voor het eerst in het Juliana van Stolbergpark. Verschillende mensen bleven staan om te kijken hoe er bewegingen werden geoefend met houten ‘zwaarden’, die bokken heten bij aikido. Het was een mooi gezicht om 25 mensen van verschillende niveaus samen te zien werken aan techniek, spierkracht en lenigheid.

Dat er gekozen was voor het werken met de zwaarden was niet voor niets. Normaal gesproken train je bij aikido technieken in koppels, waarbij de ene persoon een ‘aanval’ uitvoert en de andere die opvangt en de controle wil overnemen, waarbij zo min mogelijk energie verbruikt wordt. Nu moest echter een oefenvorm gekozen worden waarbij anderhalve meter afstand werd aangehouden. Vandaar dat Itokan de zwaarden gebruikte. En zo bedenkt iedere sportgroep zijn eigen oplossingen om gezamenlijk te blijven werken aan de fitheid en de geestelijke ontspanning die mensen (extra) hard nodig hebben nu we langdurig thuis zitten met corona.

Volgende week woensdag 19.30 3 juni staan we er weer! Kom langs of kijk even op www.itokan.nl.

Joost van Straaten (6e Dan) van Itokan Aikido
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie