Jongeren genieten van basketbal
Jongeren genieten van basketbal D. Gerris

Voor alle jonge basketballers (t/m 12 jaar) in Amersfoort: wij gaan weer beginnen

13 mei 2020 om 17:48 Overig Deel je nieuws

Nadat bekend werd dat er weer gebasketbald mocht worden onder bepaalde voorwaarden, zocht Crackerjacks direct contact met haar partners. Deze samenwerking levert een bijzonder resultaat op. Vanaf 12 mei kunnen alle jongeren t/m 12 basketballen op 3 verschillende pleintjes in de stad. Iedereen is welkom. Het maakt niet uit of je kan basketballen. De deelname is gratis. Deze activiteiten voldoen aan de sportprotocollen van NOC*NSF, NBB en Gemeente Amersfoort. De activiteiten zijn een een schot in de roos. Bij de start waren 45 jongeren actief op 3 verschillende pleintjes. Zij genoten zichtbaar van buiten sporten en basketbal.
 

De activiteiten worden iedere week georganiseerd. De hele zomer staan Crackerjacks en 3X3 Unites iedere dinsdag tussen 15:00 - 17:00 uur op de volgende pleintjes:

- Rob Vis plein (basketballcourt aan ringweg Dorrestein t.h.v. Corderius college)
- Richard Krajicek court bij Neptunusplein 
- Vathorst basketball veld bij Damespolder/Rotonde 7

Crackerjacks kiest bewust voor 3 verschillende wijken in Amersfoort om reisbewegingen van jongeren te beperken. Iedereen kan gewoon op zijn eigen basketballcourt, in zijn eigen wijk, lekker basketballen.

Jongeren opleiden tot 3X3 leader. Onderdeel van het programma is het opleiden van 3X3 leaders. 3X3 Leaders zijn jongeren in de leeftijd van 15 t/m 20 jaar. Zij zullen de activiteiten op de pleintjes begeleiden. Na afronding van de opleiding ontvangen de 3X3 leaders een diploma van de Nederlandse Basketball Bond. De opleiding wordt gegeven door Jesper Jobse en Bas Rozendaal, spelers van 3X3 team NL. Voor de jongeren is het een unieke mogelijkheid om te werken aan hun competenties en zich verder te ontwikkelen als persoon. Dit gedeelte van het project liep hard. Binnen één dag, waren er 12 aanmeldingen en zat de opleiding vol.


Het project krijgt ook internationaal aandacht. Dat het hard gaat en een schot in de roos is, merkt Crackerjacks ook aan andere zaken. De International Basketball Federation (FIBA) is bijzonder gecharmeerd van dit onderdeel en heeft een bijdrage toegekend aan het project. De FIBA wil de deelname van meiden in basketbal vergroten. In Amersfoort hebben 6 meiden zich aangemeld voor de 3X3 leader opleiding. De FIBA wil deze meiden de komende tijd inzetten als rolmodel, om andere meiden enthousiast te maken voor sporten en basketbal; Her World Her Rules 2020. Amersfoort is hiermee uniek in Nederland.


Meer info www.03X3.nl of mail naar info@03X3.nl
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie