x
x Ries de Beer

Vlasakkerlopers 'weggeschoten' door Amersfoortse Stadskanonniers

22 oktober 2019 om 09:26 Atletiek Deel je nieuws

Zondag 27 oktober a.s. organiseert sportvereniging AV Triathlon alweer de zesde editie van de Vlasakkerloop. Dit mooie Amersfoortse evenement gaat door verschillende landschappen in de directe omgeving van de start en finishplaats bij het clubhuis van A.V. Triathlon aan de rand van bos Birkhoven. ‘De Vlasakkerloop laat prachtig zien in welke omgeving wij als vereniging wekelijks heel veel verschillende trainingen afwerken. De herfst maakt deze plek nog mooier’, aldus de voorzitter van de vereniging Thomas Plochg. 

Het evenement begint op zondagmorgen met de Fletcher wandeltochten. De wandelaars kunnen kiezen uit de afstanden 10, 15 of 20 km. Alle afstanden gaan door mooie natuurgebieden. De langere afstanden 15 en 20 km gaan ook nog eens door het landgoed de Paltz en over de voormalige vliegbasis Soesterberg, beide onderdeel van het Utrechts Landschap en de Lange Duinen. 

Stadskanonniers lossen startschoten
Dit jaar worden de hardlopers, die meedoen aan de Keskin 10 Mijl, de Univé 10 km of de Runnersworld 5 km, ‘weggeschoten’ door de Amersfoortse Stadskanonniers. De stadskanonniers staan garant voor veel spektakel met hun kanonskogels.

Voor de hardlopers: jong en oud
De Univé 10 km start om 10.30 uur en kort daarna volgt om 10.40 uur de Runnersworld 5 km. Het startschot van de Keskin 10 Mijl wordt door de Amersfoortse stadskanonniers om 12.00 uur afgevuurd. ‘Deze route voert de deelnemers naar het militaire oefenterrein de Vlasakkers waar een pittig parcours ligt te wachten van zo’n 7 km. Dit stuk is nagenoeg onverhard en slingert over het terrein waar vroeger tanks van de cavalerie hun trainingsarbeid verrichten’, aldus organisator Ries de Beer, zelf een voormalige militair die op de Bernardkazerne heeft gewerkt. ‘Met de stadskanonniers maken dat plaatje van vroeger compleet.”

Tijdens de Keskin 10 Mijl wordt de Kidsrun gelopen. De kinderen kunnen kiezen uit de afstanden 1 km (t/m 8 jaar) of 2 km (9 t/m 11 jaar). Ook wordt de Racerunningscross gehouden voor kinderen met een beperking die 500 meter 0f 1000 meter afleggen met een soort driewieler waarin de kinderen lopend dit parcours gaan afleggen. Een genot om naar te kijken.

Inschrijven via www.vlasakkerloop.nl
Inschrijven voor alle hardloopafstanden kan tot en met donderdag 24 oktober. Wandelaars hebben daarvoor tot op de dag van de start tijd. Ter plekke kan dat bij Fletcher Hotel ‘het Witte Huis’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie