Themabijeenkomst : Technologische toepassingen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen

14 november 2018 om 13:09 Sport/sport Deel je nieuws

Indebuurt033 organiseert in samenwerking met het ROC Midden Nederland een themabijeenkomst waarin ouderen, mantelzorgers en overige geïnteresseerden de kans krijgen een aantal van deze technologische toepassingen zelf te laten ervaren.

Het LivingLab is een appartemnet in het "Hart van Vathorst". Dit modelappartement is ingericht met een aantal technologische toepassingen. Het ROC Midden Nederland heeft samen met de organisaties Quovadis, Accolade en Sprankdeze reallife zorgomgeving ingericht waar (toekomstig) zorgprofessionals met deze technologie kunnen leren omgaan.Ook kunnen mantelzorgers en buurtbewoners er informatie krijgen over technologische toepassingen.

De ontwikkeling van de techniek gaat snel en er is steeds meer mogelijk in en om het huis, waardoor mensen steeds beter en langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Bij de zorgtechnologie kun je denken aan toepassingen als:

zorg op afstand met behulp van beeldbellen

inzetten van Medido

op afstand bedienbare deursloten, gordijnen en lampen

zorgrobots

Datum: woensdagavond 28 november van 19.30-21.30 uur (Inlloop vanaf 19.00 uur)

Locatie: Hart van Vathorst, Angelinapolder 3 Amersfoort ( naast winkelcentrum Vathorst)

Aanmelden via:mantelzorgers@indebuurt033.nl of telefonisch bij de mantelzorgcoördinatoren Heleen Vonk 06- 4255 5709 of Sytske Stoop 06- 5358 8846

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie