kunst vanuit van zanten

13 januari 2022 om 15:08 Lokaal Deel je nieuws

Totdat het normaliter drukbezochte Van Zanten aan de Bloemendalsestraat haar deuren van kafé, restaurant en salon weer open mag gooien, functioneert ze als expositieruimte. Tot half februari is Van Zanten schouwtoneel voor werken van stamgast Sabine van Erkel.

Veel Amersfoorters kennen Sabine van Erkel (1963) als grafisch vormgever of tassenmaakster. Maar ze maakt veel meer. Met zeer uiteenlopende technieken, materialen en resultaten. Speciaal voor Van Zanten selecteerde ze vijf grote platte werken. Collages, die twee dingen met elkaar gemeen hebben: ze zijn onder meer opgebouwd uit oude kranten én ze verbeelden de vijf verschillende stadia van een niet door jezelf gewenst veranderingsproces.

Aanloop

Vanaf stoep en straat zijn de werken goed te zien. Van Zanten verwacht dan ook heel wat aanloop en belangstelling. Van Zantens eigenaar Tobias Bosman: “naast verrekte mooi, is deze expositie ook razendactueel én uitermate boeiend. Door die stomme corona zit nu immers iedereen in een ongewild veranderingsproces. Bij Van Zanten kun je nu ontdekken in welke fase jij bent aangeland én je laten inspireren om dat proces zo goed en voortvarend mogelijk te doorlopen. Van Zanten faciliteert dat met praatuurtjes en speciale openingstijden.”

Openingstijden
• Elke vrijdag van 16:00 - 18:00 uur kun je coronaproof borrelen. Nu zelfs met vrolijke huisgemaakte (ver)bitter(niet)ballen, een unicum voor de pleisterplaats die normaalgesproken geen bittergarnituur op de kaart heeft staan.
• Elke zaterdag biedt Van Zanten van 11.00 - 18:00 uur eigentijdse gezelligheid. Met ook dan drankjes uit blik, handverwarmende vuurtjes, hartverwarmende contacten, tongstrelende tosti’s en overheerlijke erwtensoep. Want hoe leuk je het in coronatijden ook maakt: snert is het.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie