Indebuurt033 krijgt opnieuw opdracht gemeente voor welzijnswerk in Amersfoort

27 december 2021 om 10:02 Lokaal Deel je nieuws

Indebuurt033 heeft van gemeente Amersfoort de opdracht gegund gekregen om vanaf 2022 het welzijnswerk te coördineren en uit te voeren. Op 24 december jl. is het contract formeel ondertekend door de gemeente en het bestuur van Indebuurt033. Indebuurt033 is een samenwerkingsverband tussen WELZIN, MEE en B&A.

De afgelopen vier jaar heeft Indebuurt033 het welzijnswerk uitgevoerd, samen met vele betrokken partijen uit Amersfoort. Inge Wellecomme, manager Indebuurt033: “We zijn zeer verheugd en trots dat wij van de gemeente Amersfoort wederom de opdracht gegund hebben gekregen. Vanaf 2022 mogen wij ons werk in Amersfoort voortzetten en verder uitbreiden, samen met onze collega’s, vrijwilligers, samenwerkingspartners in de wijken en vele betrokken inwoners in de stad.” De opdracht betreft naast het welzijnswerk ook het vrijwilligerswerk in Amersfoort, de ondersteuning voor mantelzorgers en ondersteuning bewonersinitiatief.

Steuntje in de rug

Indebuurt033 is er voor inwoners uit Amersfoort die vragen hebben over zorg, welzijn, wonen en geldzaken en daarin ondersteuning nodig hebben. Indebuurt033 ondersteunt inwoners die een activiteit willen starten in hun wijk en mensen die graag vrijwilliger willen worden. Ook is er ondersteuning voor mantelzorgers die wel wat extra hulp kunnen gebruiken en mensen die eenzaam zijn en graag anderen willen ontmoeten. 

Uitbreiding dienstverlening

Indebuurt033 werkt wijkgericht, dichtbij de mensen. Inwoners kunnen met hun vragen, zorgen of wensen terecht bij de Informatiewinkels van Indebuurt033, die verspreid zijn over de stad. Indebuurt033 gaat nieuwe voorzieningen bieden om mensen in de wijk nog beter te ondersteunen. Zo organiseert Indebuurt033 vanaf 2022 dagactiviteiten voor senioren in Amersfoort, in samenwerking met verschillende organisaties. Ook gaat Indebuurt033 vraag en aanbod van ontmoetingsruimtes per wijk bij elkaar brengen op een online portaal. Er wordt geïnvesteerd in sociaal werk op scholen en er zal de komende jaren intensiever worden samengewerkt met zorginstellingen. 

Indebuurt033 gaat samen met Buurtbesturen, bewonersinitiatieven, partnerorganisaties en andere betrokken partijen actief aan de slag om per wijk en voor de stad de nieuwe plannen verder uit te werken en te organiseren.

Voor meer informatie over de dienstverlening van Indebuurt033, ga naar www.indebuurt033.nl. Je kunt ook contact opnemen via info@indebuurt033.nl of telefonisch, via 033 – 204 8677.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie