De folder van Leergeld Amersfoort
De folder van Leergeld Amersfoort Ronald Sutmuller

Eindejaarscampagne Leergeld Amersfoort helpt gezinnen in geldnood

11 december 2021 om 19:51 Lokaal Deel je nieuws

Eind december kunnen ruim 40.000 Amersfoortse huishoudens en bedrijven een flyer van Stichting Leergeld Amersfoort in hun brievenbus verwachten. Via deze flyer biedt Leergeld Amersfoort huishoudens in geldnood hulp aan bij het betalen van schoolkosten of contributies voor hun kinderen. Tegelijkertijd biedt de stichting Amersfoorters de mogelijkheid om mede-Amersfoorters die krap bij kas zitten financieel te ondersteunen. Amersfoorters die de folder niet hebben ontvangen, kunnen kijken op www.leergeldamersfoort.nl

Arnoud Messelink, voorzitter van Stichting Leergeld Amersfoort: “Op dit moment leven in Amersfoort ongeveer 4.500 kinderen in armoede. Zij groeien op in gezinnen met zodanig lage inkomens, dat de eerste levensbehoeften niet vanzelfsprekend kunnen worden betaald. Voor deze kinderen bestaat het risico op sociale uitsluiting, omdat ze om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan activiteiten op school en daarbuiten. Geen schoolreisje, geen fiets voor naar school. Ze staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Samen kunnen wij deze kinderen een fijne schooltijd geven.” 

Leergeld Amersfoort wil sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen voorkomen. Leergeld biedt schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar de kans om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen zij hun sociale vaardigheden en kennis zo goed mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig deelnemen aan de samenleving. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur ‘leergeld’ voor betaalt. Of zoals Stichting Leergeld Amersfoort zegt: “Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.” 

Stichting Leergeld Amersfoort hoopt dat de decembermaand  dichter bij elkaar brengt. Arnoud Messelink: “Het zou mooi zijn wanneer we mede door extra donaties kinderen nog beter kunnen helpen. Het zou helemaal fantastisch zijn wanneer zich gezinnen melden die we niet eerder konden bereiken. Want dan zijn we met deze actie in staat gebleken om Amersfoorters echt met elkaar te verbinden.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie