Sonja Jansen, stress- en burn-out coach in Amersfoort
Sonja Jansen, stress- en burn-out coach in Amersfoort EVON

Wil jij burn-out voorkomen of er effectief van herstellen?

1 december 2021 om 13:48 Lokaal Deel je nieuws

Sonja Jansen woont en werkt in Amersfoort als burn-out specialist. Al een aantal jaren begeleidt zij vrouwen die zijn vastgelopen of dreigen uit te vallen. Verschillende omstandigheden maar ook persoonskenmerken zorgen er voor dat mensen ernstig uit balans raken en mentale en fysieke klachten ontwikkelen. Sonja helpt vrouwen om weer in balans te komen.

Vaak zoeken mensen pas hulp als ze heel veel klachten hebben of zich zelfs al hebben ziekgemeld. Liever zou Sonja zien dat er in een vroegtijdig stadium coaching wordt ingezet. Overigens zijn niet alle klanten van Sonja burn-out en komt er gelukkig ook een aantal klanten preventief. Dat zorgt ervoor dat de begeleiding korter duurt en er sneller een verandering plaats vindt. In dat geval hoeft namelijk niet eerst de batterij te worden opgeladen.

Haar methode is zo effectief doordat het zowel de fysieke als mentale componenten aanpakt, holistisch dus. Dat gebeurt met zowel online componenten als 1-op1 sessies.

Het online gedeelte laat je inzichten krijgen wat het patroon is waarin je vastloopt. Pas dan kun je de volgende stap zetten naar het te veranderen, zo vertelt Sonja.

Wil je weer opnieuw de regie pakken?

In het programma wordt je uitgedaagd jouw antwoorden te vinden. Sonja loopt op dat pad een stuk met je mee, zo noemt zij dat. Het gaat er om dat iemand de belemmerende overtuigingen en patronen weet om te buigen in helpende gedachten en overtuigingen. De 1-op-1 sessies zijn maatwerk. Wanneer er sprake is van vastzittende boosheid, angst of verdriet wordt dan past Sonja  de techniek van EMDR toe, vertelt zij. Maar veelal is dat niet nodig en zet Sonja systemische of andersoortige interventies in. Het resultaat van haar coaching is dat je met veel meer rust en voldoening in het leven staat.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Sonja via www.sonjajansen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie