Mieke Bleij, directeur Kringloopcentrum Amersfoort–Leusden en Frans Schrijver, directeur Acht+ Meerwarenhuis bieden CO2-cheque aan gemeente Amersfoort aan.
Mieke Bleij, directeur Kringloopcentrum Amersfoort–Leusden en Frans Schrijver, directeur Acht+ Meerwarenhuis bieden CO2-cheque aan gemeente Amersfoort aan. Hans Kok

Black Friday wordt Green Friday door CO2-cheque voor inwoners Amersfoort

26 november 2021 om 15:20 Maatschappelijk Deel je nieuws

AMERSFOORT Op Green Friday maakt de kringloopbranche ,,een vuist tegen de overconsumptie en koopgekte in onze maatschappij.” De Amersfoortse kringloopbedrijven hebben in 2020 samen met hun klanten 3052 ton aan CO2 bespaard. Dat staat gelijk aan het verwarmen van 1175 huizen gedurende een jaar.

Gemeente Amersfoort heeft het doel in 2030 afvalloos en CO2 neutraal te zijn. De samenwerkende kringloopbedrijven hebben de ambitie daarin een grote bijdrage te leveren.Met het oog op deze ambitie hebben Kringloopcentrum Amersfoort en Acht+ Meerwarenhuis zich verenigd onder de paraplu Kringloop033.nl. Vanuit dit samenwerkingsverband zullen de komende jaren meer activiteiten worden ontwikkeld die bijdragen aan het doel van gemeente Amersfoort.

RECHTSTREEKS Het is traditie dat op Green Friday de CO2-Cheque wordt aangeboden aan het college van gemeente Amersfoort, maar dat bleek vandaag niet mogelijk vanwege corona. Daarom wordt de CO2-cheque nu op een markante plek in de stad rechtstreeks aan de inwoners van gemeente Amersfoort aangeboden. De kringloopbedrijven bedanken hun klanten voor de klandizie en daarmee aan hun bijdrage in de CO2-reductie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie