Oude wereldkaart
Oude wereldkaart onbekend

Oproep: deel uw verhaal over Nederlands-Indië

18 november 2021 om 16:02 Lokaal Deel je nieuws

Nederland heeft een lange maar gecompliceerde verhouding met de voormalige koloniën. De afgelopen jaren is er steeds meer kritische aandacht voor het Nederlandse koloniale verleden. In navolging van de documentaire Amersfoort ’40-’45 werkt het Medialab in samenwerking met Archief Eemland daarom nu aan een documentaire over de historische kruisbestuiving tussen Amersfoort en het voormalige Nederlands-Indië.   

We zijn hiervoor nog op zoek naar verhalen van mensen wiens geschiedenis het voormalig Nederlands-Indië met de stad Amersfoort verbindt. Bent u of kent u bijvoorbeeld iemand die in de periode 1949-1963 naar Nederland is verhuisd vanuit Nederlands-Indië/Indonesië? En die kort daarna in Amersfoort is gaan wonen (pension of eigen woning) neem dan vooral contact met ons op medialab@bibliotheekeemland.nl.    

Daarnaast zijn we ook op zoek naar mensen die onderstaande personen kenden of iets over hen of hun familie weten. Deze Amersfoorters zijn gestorven tijdens werkzaamheden aan de Birmaspoorlijn.   

- Jan Govert van Dormolen, geboren op 8 januari 1902. Overleden op 7 oktober 1942.
- Leendert Boshuizen, geboren op 9 augustus 1918. Overleden in 1942.
- Johan Pieter Franciscus Clifford, geboren op 5 februari 1915. Overleden in 1943.
- Hendrik Kerkkamp, geboren op 7 oktober 1910. Overleden in 1943. 

Kent u iemand of heeft u zelf informatie over voormalig Nederlands-Indië? Mail dan met medialab@bibliotheekeemland.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie